Нова ракетна загроза для України

28 жовтня 2023, 08:03
У росіян виробництво ракет Х-101/555 здійснюється із середнім показником 2 ракети на добу.
Ракети та дрони
Ракети і дрони / Колаж Главред, фото Міноборони РФ, сріншот з відео

Ракетні загрози та накопичення.

У ніч на 21 вересня Росія застосувала по території України 43 ракети Х-101/555, з яких 36 були збиті. З того дня, ракети даного типу по території України не застосовувалися. У свою чергу це не говорить про те, що вони у них закінчилися, адже не може закінчитися те, що виробляється. Але, в зв'язку з цим, слід розуміти, які обсяги цього виробництва.

Х-101/555

відео дня

У росіян виробництво ракет Х-101/555 здійснюється із середнім показником 2 ракети на добу. При цьому проводиться відновлення ракет, які були непридатні до використання і вимагали глибокого ремонту. Переважно це ракети Х-55.

Таким чином, в місяць РОВ можуть виробляти в середньому 60 ракет Х-101/555/55 +/- 20%.

КРМБ "Калібр".

У лютому 2023 року АТ "Дослідне конструкторське бюро "Новатор" мало можливість протягом лютого видавати до 1 КРМБ "Калібр" на добу, в різному ступені готовності. Наприклад, практично готовий продукт, але чекав доукомплектації.

В даний час їх виробництво можна усереднено оцінити в 1,5 ракети на добу. Тобто в місяць виробництво КРМБ "Калібр" може становити до 40-45 ракет.

Іскандер-М.

Виробництво цих ракет нестабільне і критично залежне від поставок іноземних комплектуючих, але в середньому в тиждень вони можуть видавати 3-4 повністю боєготові ракети.

Х - 47м2 "Кинджал".

Ще більш критичне за кількістю іноземних комплектуючих засіб ураження. До складу Х-47м2 "Кинджал" входить більше 300 мікросхем, мікрочіпів та іншої продукції іноземного виробництва. Виробництво їх в середньому становить 2-3 боєготові ракети на місяць.

З урахуванням усього вищевикладеного можна приблизно оцінити, який середній виробничий потенціал у них по ракетному озброєнню.

Подальша відсутність пусків основної ударної номенклатури Х-101/555 і КРМБ "Калібр", тільки лише переконує в тому, що їх процес накопичення проводиться грунтовно, з урахуванням відсутності безмежного ресурсу засобів ураження, який у них був станом на 2022-й рік.

Так само, зазначу, що навіть якщо вони накопичать 200 ракет, то одночасно запустити їх не зможуть, оскільки в такому випадку вже виникає проблематика наявності і функціональних можливостей носіїв ракет.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти