Нова термобарична бойова частина в Shahed-131/136: що це

4 грудня 2023, 19:10
527
Shahed-131/136 це не зброя, а засіб терору.
Шахед
Шахед / Колаж Главред, фото Вікімедія, соцмережі

Росіяни з перших днів як отримали від Ірану дані дрони-камікадзе, намагалися їх тим чи іншим способом поліпшити. Їх не влаштовував ряд характеристик іранського напівфабрикату і в тому числі це стосувалося його БЧ.

Не дивлячись на те, що 40 кг це досить потужна бойова частина як для дрона такого типу, її окупантам не вистачало і вони всіляко намагалися посилити БЧ за рахунок осколкових, вражаючих елементів і т.д. схоже, вони прийшли до висновку про повну зміну принципу дії БЧ, на термобаричний, але...

Але тут важливо відзначити один момент. Shahed-131/136 застосовується переважно по тиловій Україні і в більшості випадків жертвами цих дронів-камікадзе стають цивільні особи. Тобто, Shahed-131/136 це не зброя, а засіб терору.

відео дня

У свою чергу, термобаричні засоби ураження вважаються в своїй категорії найпотужнішими, не ядерного типу. При всіх недоліках ТОС-1А "пригрів" її реактивний снаряд МО.1.01.04 м найпотужніший у своїй ваговій категорії засіб ураження.

Тобто, росіяни, цілеспрямовано встановлюють настільки небезпечні бойові частини на Shahed-131/136, щоб... щоб в рази підвищити показник руйнувань і жертв.

Нагадайте мені, будь ласка, як це називається? Може, в ООН допоможуть з правильною відповіддю?

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти