Новофедорівка - новий "Курськ"

12 серпня 2022, 19:26
У Росії вже виросло ціле покоління, яке погано знає, що це взагалі за "Курськ".
Новофедорівка
Наслідки "інциденту" на базі РФ в Новофедорівці

Сьогодні виповнюється 22 роки з моменту загибелі російської АПЛ "Курськ". Історія якої стала уособленням брехні і скотарського ставлення російського керівництва до військових та їхніх родин.

За збігом обставин сьогодні в Росії відзначають День ВВС. На тлі нового "Курська" - такої ж тотальної і дуже наочної брехні навколо інциденту на аеродромі в Новофедорівці.

Я відстежую кілька російських майданчиків, звідки запускають різні меми і наративи щодо актуальних подій. Так от з приводу Новофедорівки була дзвінка тиша. Вони були в шоці. Жодного поста, хоча по менш значущим приводам лилося потоком. Майже дві доби не могли визначитися, в який бік брехати.

відео дня

Всепроникна брехня як стратегія вищого керівництва і тактика нижчих в харчовому ланцюжку росіян вже зіграла з ними злий жарт в момент нападу. Накопичення помилкових рішень на основі свідомо спотвореної інформації неминуче обертається великими проблемами.

У Росії вже виросло ціле покоління, яке погано знає, що це взагалі за "Курськ". Тому дуже наочно: традиції виховання в дусі "громадянин РФ – абсолютно безправна істота, а військові – це безмовне м'ясо" тільки зміцнилися. Саме тому росіянам так легко "продати" віртуальну причетність до "величі".

Події останніх 6 місяців "велич" помітно попсували. Кремль буде компенсувати це істеричними атаками, щоб утвердитися в очах підданих як головний садист на районі. "Щоб всі боялися, щоб не насміхалися". Але простір для таких маневрів тане.

ПС. Прочитав сьогодні на одній зі стін російських підводників цікаву дискусію. Суть: як добре, що підводники в цій ганьбі зі "спецоперацією" задіяні дуже мало. Про вбивство дітей у Вінниці знають. Рефреном думка - здорово, що серед "наших" хоч втрат немає...

Щось мені підказує, що "героїв" війни з Україною в Росії через якийсь час буде ще менше, ніж "героїв" чеченських воєн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти