Нові правила фінансування біженців: чого чекати українцям у Німеччині

14 листопада 2023, 08:50
Міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер цілком задоволений компромісом, досягнутим в ході дискусій.
Біженці, Німеччина
У Німеччині зміниться система допомоги біженцям / Колаж: Главред, фото: УНІАН , pixabay.com

Після тривалих дискусій між Берліном і федеральними землями були узгоджені нові правила перебування біженців в Німеччині. Вже починаючи з січня 2024 року, федеральний центр буде щорічно виплачувати на кожного потенційного претендента статусу біженця 7500 євро, тому розміри фінансування будуть безпосередньо пов'язані з конкретною кількістю біженців, які отримують допомогу держави.

Поряд з цим, було прийнято рішення про скорочення соціальних виплат для шукачів притулку, які знаходяться на території ФРН більш 18 місяців. Якщо раніше їм належало соціальну допомогу вже через півтора року після призначення скорочених виплат, то тепер це станеться лише через три роки. Самотні мігранти не дорахуються 92 Євро в місяць, і також істотно зменшаться обсяги медичного обслуговування.

Є нововведення, які безпосередньо торкнуться біженців з України. Зокрема, якщо вони живуть в гуртожитку більше трьох років, то їм будуть виділятися гроші тільки на продукти в необхідній для цього кількості. Таке обмеження скоротить доступ біженців до готівки. Подібна модель буде розроблена робочою групою до кінця січня майбутнього року.

відео дня

За попередніми підрахунками уряду Німеччини, дані заходи дозволять заощадити околпро 1 мільярд євро, а фінансові виплати федеральних земель у 2024 році скоротяться майже на 3,4 мільярда євро.

Міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер цілком задоволений компромісом, досягнутим в ході дискусій, і вважає, що „це допоможе не тільки поліпшити фінансову ситуацію земель і муніципалітетів, а й послабить привабливість німецької соціальної держави для мігрантів".

Євген Кудряц, спеціально для Главреда

Хто такий Євген Кудряц?

Народився 1969 року в Харкові. За основною спеціальністю хоровий диригент. 1993 року закінчив Харківський інститут мистецтв. Працював журналістом у комерційних та державних ЗМІ (газети "Телетиждень", "Simon", "Екран", "Панорама", журнал "Ділове життя"). Також брав участь у "Харківських гуморинах" та був лауреатом у номінації "Літературна пародія".
З 1997 постійно проживає в Німеччині в місті Аугсбурзі (Баварія). Тут також друкується у російськомовних ЗМІ, а також веде Youtube-канал.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти