Новий Головком: чим відзначився Сирський?

9 лютого 2024, 18:40
Сирський давно на війні. 10 років. Його знають в армії, він знає, чим живе і дихає армія.
Новий Головком: чим відзначився Сирський?
Колаж: Главред, Фото: 17-а окрема танкова Криворізька бригада імені Костянтина Пестушка, Facebook/UALandForces

Нова військова команда для керівництва ЗСУ, яку розглядає Президент Володимир Зеленський, виглядає обнадійливо. Таку оцінку дав Бутусов, аналізуючи вчорашню відставку Залужного та призначення на його місце Сирського.

"Я звернув увагу на прізвища людей, з ким сьогодні зустрічався Президент. І оці прізвища - Андрій Гнатов, Михайло Драпатий, Ігор Скібюк, Павло Паліса, Вадим Сухаревський - виглядають дуже обнадійливо. Мені такий список в цілому сподобався", - сказав Бутусов.

відео дня

Якщо пройтися по хронології подій з початку широкомасштабного вторгнення про нову команду можна знайти ряд речей. В тому числі і чим відзначився новий Главком.

До вчорашнього призначення Головнокомандувачем ЗСУ Олександр Сирський очолював Сухопутні війська. Йому зокрема приписують ряд успішних операцій.

Серед них: Київська та Харківська операції, а також кілька менш масштабних. Вони показали, що він вміє досягати результату і в обороні, і в наступі.

До речі ці операції і могли стати вирішальним важелем, який схилив Зеленського до цієї кандидатури.

Другий момент. Сирский давно на війні. 10 років. Його знають в армії, він знає, чим живе і дихає армія.

Що ще по ньому.

У 2014 році, Сирський очолив штаб АТО і координував вихід українських захисників із Дебальцевого.

Із 2016-го він став головою Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ, а з 2017 - командиром усієї Антитерористичної операції на сході України. Ще за два роки Сирського призначили командувачем Сухопутних військ, а незабаром і начальником Генштабу.

Кремлівські пропага**они пишуть про народження генерала в рф. Але видання "Spiegel" якось назвало цю деталь біографії Сирського "однією з гірких іроній нинішньої війни".

Що ще. Сирський пройшов усі командні щаблі. Це 100% бойовий генерал, який у 2013 році у штаб-квартирі НАТО від імені Міноборони обговорював зміни в українській армії. Тобто зі стандартами НАТО він добре знайомий.

Далі. Перші дні війни і оборону Києва. Коли було незрозуміло, чи вистоїть Україна. За моєю інформацією Сирський прийняв рішення зруйнувати мости, підірвати дамбу на річці Ірпінь – зупинили наступ рф.

Через вибух дамби, потім казали військові, наступ росіян захлинувся. Це стало переломом. Оборона Києва принесла Сирському "Героя України".

Потім була довготривала оборона Сєвєродонецька і успішний контрнаступ на Харківщині. За кілька днів Балаклія, Куп'янськ, Ізюм і десятки менших містечок і сіл звільнили від окупації. Тоді вже про Сирського заговорили ще масштабніше.

Потім був південь: звільнення Херсона завершило Херсонську наступальну операцію.

Ще є інформація, що не боїться приймати рішення та вміє обирати кращу тактику бою, як швидкі маневри чи тактика малих підрозділів на Харківщині. Знає внутрішню кухню ЗСУ.

Ось власне, що є по ньому.

Є сподіваня, що Сирський обере подальшу стратегію війни, яка принесе успіх.

Бо дуже треба Перемога.

Хто такий Олексій Голобуцький?

Олексій Голобуцький - український політолог, політтехнолог, експерт. Один з найбільш цитованих експертів-політолгоов в Україні. Заступник директора Агентства моделювання ситуацій. Живе в Києві, веде популярний блог на своїй сторінці в Facebook.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти