Новий супергравець у "Вежах Кремля"

4 листопада 2023, 08:10
Золотова свідомо "не чіпали" і, якщо вже згадували, то в позитивному ключі.
Кремль, Віктор Золов
Кремль / Колаж Главред, фото pixabay, Вікіпедія

Заворушення в Дагестані, реорганізація ПВК "Вагнер", передача важкого озброєння Кадирову мають спільну рису. Це вигодонабувач-командувач росгвардією Віктор Золотов.

Дана персона істотно посилила свій вплив всередині груп еліт. І надзвичайно близька до того, щоб створити власну умовну "Вежу Кремля".

Природно, при повній згоді Володимира Путіна. Позицію Золотова я відзначав ще в середині 2022 року, коли той зник з публічного простору (в частині коментарів ходу "СВО"), але створював ареол героїв для підрозділів РГ і доданих їй. І, якщо згадати медійну атаку Кадирова і Пригожина на керівництво МО РФ (жовтень 2022), то критикували Шойгу. Золотова свідомо "не чіпали" і, якщо вже згадували, то в позитивному ключі.

відео дня

Далі був рік підкилимної коридорної боротьби за місце під сонцем. І, якщо говорити по Дагестану, Золотов зміцнив свій вплив на МВС, якщо аналізувати кейс ПВК "Вагнер" - переміг у конкурентній боротьбі з ГУ ГШ і ФСБ.

Залишається відкритим питання з підпорядкованістю залишків "імперії Пригожина" в Африці. Якщо і вони йдуть "під Золотова", то отримуємо "супергравця" в обоймі російських еліт.

А поки ми ставали свідком спроб створення силової противаги посилюється впливу Міністерства оборони РФ. Путін створює (або дає згоду на створення) другого центру сили в силовому блоці.

Хто такий Ігар Тишкевич

Білоруський аналітик, публіцист, блогер, експерт програми "Міжнародна і внутрішня політика" Українського інституту майбутнього. Автор аналітичних публікацій про білоруську та українську політику та економіку. Дослідницькі інтереси: еволюція політичних систем і політичних інститутів у країнах, що переживають трансформацію; суспільні відносини, можливості корекції системи відносин і впливу на неї; зв’язок економічних відносин і міжнародної політики, взаємний вплив; регіональна політика – Східна Європа і Причорномор’я. Розробив низку навчальних програм та тренінгів з комунікацій, політичних кампаній, пише uifuture.org.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти