Подобаються тобі HIMARS - не подобається, терпи, Путін...

12 липня 2022, 08:18
Приємно дивитися, як від зіткнення з дійсністю руйнується вигаданий світ, ретельно вибудовуваний Путіним останні два десятиліття.
РСЗВ HIMARS
РСЗВ HIMARS / Вікіпедія, Twitter Резніков

У Луганську російські війська зараз дуже активно запускають ракети ППО, намагаючись збити хаймарси, що прилітають. Не виходить, так як швидкість хаймарсов істотно вища, ніж у С400 на зльоті. На відео звідти помітно, що в небі вибухів немає, зате дуже сильні вибухи відбуваються на землі - ракети прилітають точно в ціль.

читайте також"Вони дуже бояться": HIMARS відігнали росіян від лінії фронту - АрестовичЦікава деталь: концерн" Алмаз-Антей", що виробляє шалено розпіарений С400, обіцяв, що цей комплекс можна буде використовувати для знищення всіх існуючих і перспективних американських тактичних ракет, включаючи і Хаймарси. Під цю справу малювалися відповідні мультики, знімалися ролики, писалися звіти, і виділялися величезні суми грошей. Саме тому Путін зовсім не нервував, коли Україні поставляли Хаймарси. Його переконали, що за своїми ТТХ американські ракети мало чим відрізняються від смерчів і ураганів, які російська ППО збивала без жодних зусиль. Він був упевнений, що російська армія надійно прикрита від ударів з повітря і навіть сказав щось типу "нічого не зміниться, нам все одно".

Думаю, що якщо хтось із інженерів або конструкторів "Алмаз-Антея" боязко говорив, що взагалі-то зміниться, так як в реальності С400 не зможе перехопити ракети Хаймарса, цю людину викидали з роботи, щоб не плутався під ногами і не псував настрій.

відео дня

І зрозуміло чому: ще півроку тому ніхто і припустити не міг, що американські ракети насправді (а не в мультику) будуть націлені прямо в ці С400, перевіряючи їх здатність до самооборони.

Але ця ситуація трапилася, і, схоже, в Україні щоночі зараз гине як мінімум одна батарея комплексів С400, які, як нам розповідали, "унікальні і не мають аналогів у світі". Упс.

Я припускаю, що планомірне, методичне і безжальне придушення російської системи ППО скоро буде помічене в Кремлі. І до керівництва концерну Алмаз-Антей обов'язково виникнуть питання. Оскільки справа зараз йде до того, що зовсім без протиповітряної оборони скоро залишиться Росія, а зовсім не Україна, як вже чотири місяці обіцяє Конашенков.

Строго кажучи, величезна армія без ППО - це катастрофічна суперкатастрофа. Це гарантована поразка у війні - вам будь-який генерал підтвердить. Думаю, російський президент це теж зрозуміє через деякий час.

Приємно дивитися, як від зіткнення з дійсністю руйнується вигаданий світ, ретельно вибудовуваний Путіним останні два десятиліття.

Хочу зауважити: якби він не напав на Україну, якби залишався всередині Росії, то міг би жити в ньому ще дуже довго, але зараз його чекає дуже неприємна зустріч зі світом реальним. Історія з С400 - найбільш поки яскрава ілюстрація цього процесу.

Йому самому все це, звичайно, дуже не подобається. Але що поробиш: подобається – не подобається, терпи, моя красуня...

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти