Потрібні негайні радикальні заходи: ми стали аутсайдерами у війні технологій

12 березня 2024, 09:38
Імперія вкладає величезні гроші в нову зброю, в розробкі, дає гроші виробникам на розширення виробничої бази, укладає контракти на виробництво на рік, на два, на три вперед.
Потрібні негайні радикальні заходи: ми стали аутсайдерами у війні технологій
Росія має технологічну перевагу / Колаж: Главред, фото: 35 окрема бригада морської піхоти ім.контр-адмірала Михайла Остроградського, 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

З весни минулого року ми стали аутсайдерами у війні технологій. Якщо спочатку в нас не вистачало (як і зараз не вистачає) традиційних озброєнь, боєприпасів, натомість були масово мавіки, дрони для скидів, фпв-дрони, а "ч*обіки млинці з лопати їли", то тепер ми втратили ініціативу.

Противник застосовує шахеди, ланцети, КАБи, фпв-дрони з тепликами, фпв-дрони з автонаведенням, фпв-дрони з управлінням по оптоволокну; дрони ворога безперервно моніторять наші тили, радіотехнічна (РТР) розвідка пеленгує наші "Патріоти"; ворог навчився оперативно реагувати на ситуацію, створивши РОК - "розвідувально-вогневий контур", коли за даними агентурної або технічної (РТР) розвідки в район знаходження цілі (нашої цілі) вилітає дрон (кілька дронів), які дообнаружівают цілі (наш "Патріот", наприклад), і по ньому негайно завдають удару, і всю цю війну знімають у прямому ефірі...

відео дня

Імперія вкладає величезні гроші в нову зброю, в розробкі, дає гроші виробникам на розширення виробничої бази, укладає контракти на виробництво на рік, на два, на три вперед.

У нас нічого цього немає. Щасливі ті, хто законтрактувався хоча б на місяць. Високі технології замінюються гучним піаром і нескінченними журналами обліку журналів, засмітившими армію під час війни.

За три-чотири місяці ми ризикуємо остаточно втратити здатність чинити опір чим-небудь ще, крім стрілецької зброї. Перетворимося на відчайдушних людей, на яких ведуть полювання машини з фільму "Термінатор".

Треба негайно вживати радикальних заходів. Дилетанти і мародери від технологій мають поступитися місцем професіоналам і патріотам.

Хто такий Юрій Касьянов

Військовослужбовець ЗСУ, волонтер, активіст ініціативи "Армія SOS", очільний ініціативи "A. Drones". Радіоінженер, спеціаліст з аеророзвідки. Займається виробництвом дронів і БПЛА для української армії і безпосередньо аеророзвідкою, заснував громадське дослідно-конструкторське бюро безпілотної авіації "Matrix-UAV".

Закінчив Київське вище військово-авіаційне інженерне училище в 1991-му, потрапив за розподілом служити в Білорусь. Повернувся до України в 2001 році.

На своїх сторінках у соцмережах активно аналізує ситуацію на фронті.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти