Про Дурова, телеграм і торгівлю людьми

26 серпня 2024, 06:06
730
З нагоди арешту вечором 24 серпня французькою владою бенефіціара соцмережі "Телеграм" Павла Дурова у Парижі згадав характерну історію.
Про Дурова, телеграм і торгівлю людьми
Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, uk.m.wikipedia.org

Задовго до нинішньої категоричної заборони з четвертого поверху поважним, незалежним та авторитетним українським виданням згадувати у будь-якій спосіб Association of Reintegration of Crimea, на ресурсах нашої Асоціації багаторазово, з фактами та прізвищами, викладалися історії про залучення окупаційної "адміністрації" агресора та їх російських кураторів у таку злочинну діяльність, як дитяча порнографія та проституція. Зокрема у контексті організації "народної дипломатії" та візитів "друзів Криму" на окупований півострів.

Подвійний злочинний зиск для структур агресора тут був очовидний: й живі та максимально чорні гроші, та й незворотня компрометація та дискредитація цікавих для російських спецслужб осіб. Але навіть тоді, коли нас можна було цитувати без ризику отримати істеричне повідомлення від куратора у тому самому "Телеграмі", про це ніхто в українських медіа не написав, навіть коли тема депортації тисяч українських дітей агресором була максимально гострою. При цьому я далекий від думки що хтось мав метою прикривати педофілів та відповідну кримську мафію: просто тема була не "по узгодженому темніку".

відео дня

Годі чекати цитувань наразі, зокрема й щодо нещодавно описаної Асоціацією відповідної діяльності щодо кримського "Артеку" доньки Юліана Семенова, чиї надиктовані КДБ СРСР анекдотичні персонажі досі є зразком для поведінки у спецслужбах. Дуже шкода що не тільки у російських.

Донька ця, до речі, мешкає за "збігом обставин" у Парижі, та нещодано отримала за відповідні "пригоди" європейських дітей в "Артеці" медальку від "Россотруднічєства", але наразі я про інше.

Бо дуже добре, що позиція світу щодо України формується у геть інший, аніж описані медійні піруети, спосіб, та я принагідно дуже вдячний усім в країнах-партнерах, ОБСЕ, Раді Європи та структурах ООН, хто нас прочитав та почув. Зокрема з описаного надсумного питання. Зокрема хоча б частину з тих 20-30 повідомлень до женевських спецдоповідачів, де описувалася ця цілком нерадісна проблематика.

Бо насправді злочинну роль російської розвідки у торгівлі людьми та, зокрема й насамперед дітьми важко недооцінювати. Та все ж дуже правильно, що саме це ганебне питання, поруч із наркоторгівлею, тепер публічно підняли французькі правоохоронці щодо арешту Дурова. Тому надалі раджу всім спостерігати за двома тенденціями.

По-перше відмічати, хто з осіб під контролем агресора найголосніше верещатиме.

По-друге, якщо французькі правоохоронці не звільнять Дурова за години або декілька діб, відмічати хто з "політиків, експертів. аналітиків", зокрема на окупованій території буде швидко видалятися з "Телеграм". Щось мені підказує, що то будть не тільки та не стільки наркомани.

Не перемикайтеся. Все тільки починається.

Хто такий Борис Бабін

Борис Володимирович Бабін – український вчений, політик, доктор юридичних наук, професор. Експредставник президента України в Автономній Республіці Крим.

Народився 12 березня 1981 року в Євпаторії, АР Крим.

Завідував кафедрою адміністративного та кримінального права Одеської національної морської академії.
З червня 2015 року по грудень 2015 року – урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини.

З 2016 року – професор кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Міжнародного гуманітарного університету.

Експерт Української морської незалежної профспілки, Кримськотатарського ресурсного центру, Фонду дослідження та підтримки корінних народів Криму, експерт ad hoc ОБСЄ, Ради Європи та Minority Rights Group International.

Завідувач сектору Інституту законодавства Верховної Ради України.

Автор наукових праць.

З 17 серпня 2017 року по 3 грудня 2018 року – представник президента України Петра Порошенка в Автономній Республіці Крим.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти