Про конфлікти між військовим і політичним керівництвом

7 листопада 2023, 06:10
Не сумніваюся що в офісі Зеленського є достатньо людей які не люблять Залужного чи інших генералів.
Про конфлікти між військовим і політичним керівництвом
Зеленський та Залужний / Коллаж: Главред, Фото: Facebook/CinCAFU, president.gov.ua

Люди під час війни взагалі мають тенденцію параноїти, шукати зраду і підступний план у всьому, що відбувається.

Українці в цьому далеко не чемпіони, насправді. До шпіономанії часів першої світової нам ще дуже далеко.

Але давайте я дещо поясню за те, як працюють відносини під час війни між політичною владою і військовим керівництвом приблизно всюди.

відео дня

Так ось, політичній владі і військовим не обов’язково один одного любити. У США чи Британії часів другої світової між урядами і військовими було дофіга суперечок, які переходили у ввічливе тикання один одного нецензурними образами. Навіть в СРСР так було.

Під час першої все було ще гірше. Там ще Франція була і ось там генеральско - міністерські розбірки регулярно вели до кадрових рухів що серед перших, що серед інших. Коли у французькій армії на третій рік війни почалися масові бунти (більше 200 в підсумку) політики не хотіли топити їх у крові, бо вибори. А військові - хотіли. І, до речі, топили. А після перемоги стосунки між військовими і цивільним елітами у Франції зіпсувалися настільки, що в підсумку докорінно підірвали боєздатність Франції перед другою світовою. І ніяка лінія Мажино не врятувала.

Це я до чого.

Не сумніваюся що в офісі Зеленського є достатньо людей які не люблять Залужного чи інших генералів. І вважають що військові не розуміють політику. От заява Жовкви саме про це. Бо Жовква дипломат, він так бачить. Його он і Милованов поправив в ефірі, що Жовква неправий. Але ніщо не зупинить думку, якщо людина її має і не може себе стримати.

Не сумніваюся, що серед генералів є ті, хто щиро переконаний що впорається краще ніж Залужний. Це, взагалі то, нормально - нормально мати кар’єрні амбіції.

Не сумніваюся, що рівень параної, який присутній у будь-якому суспільстві під час війни нормально собі чухає і в уряді, і в офісі.

Он Шурма, я не сумніваюся, щиро вважає що доганяють його виключно за замовленням. А не тому що вже історія про те як і через що його вигнали з корпорації Ахметова натякає, що він патологічно генерує навколо себе мутки і схеми.

Не сумніваюся що вистачає людей які бігають що до Зеленського, що др Залужного і вкладають в уха різного рівня параноїдальні ідеї.

Знаю, як наші опозиційні політики і деякі медіа вкладаються в антагонізм Залужного та Зеленського, бо на цьому вони добре капіталізують свою опозиційність. Вони собі навіть інформаторів в ОП вигадують щоб виглядати солідніше

Але я раджу усім учасникам цієї регати від влади, опозиції, військових, журналістів які торгують панікою і зрадою не забувати головне:

Єдині кому вигідний справжній розкол між політичним і військовим керівництвом держави - це росіяни. Бо їх ціль не змінилася. І всі хто намагається тактичні чи комунікаційні розбіжності (які є цілком нормальними) роздмухати у розкол і великий конфлікт - ідіоти або зрадники.

Хто такий Юрій Богданов

Юрій Богданов - блогер, аналітик, спеціаліст зі стратегічних комунікацій у сфері бізнесу, державного управління та політики. Колишній радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. У 2010 закінчив Київський національний економічний університет.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти