Про евакуацію Києва: мої нехороші передчуття

6 листопада 2022, 19:45оновлено 9 березня 2023, 20:12
А куди евакуювати-то будуть? Де ці благословенні місця в Україні, куди не долітають ракети агресора і завжди є світло, тепло, зв'язок, вода і каналізація?
Віталій Кличко
Віталій Кличко допустив можливість евакуації столиці / скріншот

Після заяви Віталія Кличка про готовність мерії евакуювати 3 млн киян, заворушилися у мене нехороші передчуття.

Справа в тому, що ця війна на 50% відбувається в медійному просторі. Тому разом з джавелінами США одразу направили в Україну оперативний центр CNN. І коли всі телеекрани світу облетіли відеокадри звірств окупантів у Бучі, Гостомелі та інших українських містах, нам одразу почали допомагати озброєнням, а не лише співчутливим заклопотаним словом.

відео дня

Зараз Україну активно схиляють до мирних переговорів з недоімперією. Так, неабияка частина публікацій у світовій пресі на цю тему — ініційована Кремлем "заказуха". Але ж є і щира позиція ряду світових політиків і впливових громадських діячів про те, що Україні варто забути про Донбас і Крим заради припинення війни і зняття ядерної загрози. (Насправді, угодовство з агресором тільки провокує його на нові злочини).

І ось уявіть в цій ситуацію евакуацію мегаполісу, причому, евакуацію, організовану нашими київськими чиновниками... плутанина, безглуздість, зловживання... біженці з вузлами, в яких крам, нажитий за все життя... Камера крупно вихоплює розгублене обличчя старого в береті, явно корінного киянина, який несе картину, яка йому дуже дорога, але картина в евакуаційний автобус не поміщається... А ось ридаючі діти, які прощаються зі своїм собакою — великою німецькою вівчаркою, практично членом сім'ї... Розлючені чоловіки, істерять жінки і навпаки…

Представили? Така емоційна телекартинка дійсно здатна перебити раціональні міркування про необхідність мирних переговорів і поступок Кремлю. Незалежно від того, наскільки Евакуація реально необхідна. Адже на війні всі засоби хороші?

Між іншим, а куди евакуювати-то будуть? Де ці благословенні місця в Україні, куди не долітають ракети агресора і завжди є світло, тепло, зв'язок, вода і каналізація? А за кордоном нас вже не чекають.

Коротше, мені б хотілося чути від наших чиновників - і кабмінівського, і муніципального рівня - не про евакуацію, за чисельністю близьку до населення невеликої країни, а чіткі рапорти про успішні закупівлі запчастин і ремонті розподільних підстанцій (вже якщо такі закупівлі не зробили завчасно!). Тому що з генерацією у нас все не так катастрофічно.

До речі, лайфхак для мера Києва: якщо в столиці включити опалення, то це буде величезна економія електроенергії. Тому що городяни перестануть грітися електрокамінами, калориферами, кондиціонерами та іншим електрообладнанням.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти