Про зменшення підтримки України у зв’язку з нападом на Ізраїль

11 жовтня 2023, 06:02
В кого що болить - те й головне. Для мене це - Україна. Тому в першу чергу про ситуацію на українсько-російських фронтах.
Про зменшення підтримки України у зв’язку з нападом на Ізраїль
Американці можуть об'єднати допомогу Україні та Ізраїлю / Коллаж: Главред, фото: УНИАН и ua.depositphotos.com

Вона залишається вкрай складною. Ворог намагається наступати на куп’янському напрямку, там дуже гаряче. Мета агресора - змусити наше командування перекинути з мелітопольського напрямку частину сил під Куп’янськ, щоб не допустити прориву ЗСУ на півдні. Але наші тримаються ціною героїчних зусиль і великих втрат, фронт залишається відносно стабільним.

Оскільки зараз багато коментую поточні події, потрапляю на випуски інформаційного марафону. Так от, нашим офіційним спікерам, які використовують вираз "ЗСУ мають частковий успіх" я б платив часткову зарплатню. Тому що є усіх, є невдача і є ситуація, яка принципово не змінюється. Все. Тим більше, не слід використовувати надихаючі словосполучення, запозичені в агресора, з яких ми свого часу глузували.

Тепер про можливе зменшення підтримки України у зв’язку з нападом на Ізраїль. Ідея Білого Дому поєднати допомогу Україні та Ізраїлю в одному пакеті - це чудовий приклад того, як одні в конкретній ситуації бачать проблему, а інші - навпаки можливість для її вирішення.

відео дня

Зараз Ізраїль у центрі світової уваги, як була прикута до України після Бучі. Тому спільний пакет підтримки має дуже великі шанси на проходження через Конгрес і Сенат США. І це добре.

Очевидно, що Ізраїль має намір просто зрівняти смугу Газа з землею, поховавши там ХАМАС. Тобто, через місяць-два активні бойові дії там припиняться. Це якщо у війну не вступить Хезболла, яка базується у Лівані. Але це маловірогідно. Тому що Іран, якого майже всі фахівці вважають організатором нападу на Ізраїль, фактично вже вирішив свою задачу.

Мова про те, що зближення Ізраїлю і Саудівської Аравії - однієї з найпотужніших країн арабського світу, дуже непокоїло Іран. Власне, для того, щоб викликати зворотню жорстку реакції Ізраїлю, і була продемонстрована звіряча жорстокість терористів. І зараз зближення Ізраїлю і саудитів, які мають спільні перспективні інфраструктурні проекти, поставлено на паузу.

А от для української влади, щоб повернути собі безумовну підтримку нашого суспільства і західних партнерів, треба "скидати баласт". Тобто, рішуче і безкомпромісно, не імітаційно, а насправді позбавлятися найбільших суспільних алергенів у владі - в ОП, у КБ, у ВР, а також на регіональному рівні. Лише такі дії збережуть довіру і дадуть новий імпульс українському спротиву агресії.

Чи здатен президент Зеленський на такі радикальні кроки, побачимо цієї осені.

Кто такой Александр Кочетков

Александр Кочетков – аналитик, политтехнолог, имиджмейкер. В прошлом инженер-конструктор КБ "Южное" и заместитель руководителя пресс-службы президента Украины.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти