Образки Путіна: чому глава РФ напосівся на Зеленського

9 лютого 2022, 11:40
Путін дозволяє собі грубіянити тільки тим, кого не поважає. Тому з ним потрібно діяти його ж методами, але це собі можуть дозволити не всі.
Образки Путіна: чому глава РФ напосівся на Зеленського
Володимир Путін публічно принизив Зеленського / Reuters

Звертаючись до президента України Володимира Зеленського, президент Росії Володимир Путін, говорячи про небажання Києва виконувати Мінські угоди, вжив російську приказку:"Нравится, не нравится — терпи, моя красавица".

Варто зазначити, що Володимир Путін завжди поводиться саме в такому ключі - у стилі дворового пітерського пацана. Йому дуже це подобається, а психологи раніше вже звертали увагу на те, що це може бути пов'язано з дитячими або підлітковими комплексами - можливо з дворовим насильством або чимось на зразок того.

Та й жарти у нього завжди на межі або відверті матюки. Наприклад, коли він розповідав про бабусю зі статевими ознаками дідуся. Тобто Путін намагається вести себе брутально, в напівдворовому стилі. Крім того, він вважає, що у нього незрівнянне почуття гумору і його жарти, очевидно, мають також подобатися всім оточуючим. Тим більше, що ті люди, які знаходяться поруч із Путіним, імовірно, розповідають йому про те, як він блискуче жартує і який він чудовий оратор.

відео дня

З чим це пов'язано? Очевидно, він очікував домогтися від української влади певних поступок, але ці очікування не реалізовуються. Тому у Путіна, як і Лукашенка, який постійно ображає Зеленського, називаючи його напівдурником і слабаком, прориваються "образки".

Тобто їх роздратування безпосередньо пов'язане з тим, що вони не отримують того, на що розраховували - прямих переговорів з бойовиками, виборів у ОРДЛО, внесення змін до Конституції про закріплення "особливого статусу" Донбасу тощо, адже вони розуміють, що навіть якщо Зеленський або Єрмак пообіцяють це виконати на переговорах, це буде неможливо провести через Верховну Раду.

План Путіна полягає не в тому, щоб напасти на Україну, покласти тут 20 тисяч російських солдатів і потім увійти в спустошені міста. Він хоче увійти сюди тріумфально, а це можливо тільки в разі хаосу - втрати влади і початку політичної дестабілізації. Ось тоді він, як в 2014 році, зможе практично безкровно все захопити. Але цього не виходить і ось звідси і походять усі ці істерики.

читайте також"Красуня, але не твоя": Зеленський відповів Путіну на скандальну заявуЯкби Зеленський хотів, він би давно міг так само брутально пожартувати на адресу Путіна, але цього не робить, тому що боїться входити з Путіним в такі розмови. Одного разу він вже невдало пожартував про Кадирова, після чого довелося відправляти гінців з вибаченнями. Хоча по-нормальному потрібно було б відповісти точно так само. Як свого часу Макрон, коли Путін прилетів до Франції і почав розповідати про Анну Ярославну.

Тобто з Путіним потрібно діяти його ж методами, але це собі можуть дозволити не всі. Наприклад, ми вже спостерігали, як образився Путін на слова Байдена, коли той назвав його "вбивцею", проте йому він тоді відповів далеко не по-хамськи, звівши все до дитячої дражнилки "хто як обзивається, так сам і називається". Тобто Путін так поводиться тільки з тими, кого не поважає.

Тарас Березовець, політтехнолог, директор компанії Berta Communications, співзасновник Українського інституту майбутнього, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти