Оголошення офіційної війни може стати початком кінця для Росії

20 вересня 2022, 23:05
"Референдуми" і включення окупованих територій до складу Росії - це скоріше лише формальний привід, як і визнання так званих "республік" 21 лютого.
Володимир Путін
Оголошення офіційної війни може стати початком кінця для Росії / Reuters

Усе, що зараз відбувається навколо так званих "референдумів" і теми "мобілізації", а також очікування чергового виступу Путіна щодо України, дуже мені нагадує ситуацію напередодні 21 лютого, а потім і 24 лютого.

Тільки тоді мова йшла про підготовку приводу для вторгнення в Україну, а зараз, можливо, мова йде про псевдо-юридичну підставу для формального переходу від СВО ("спеціальної військової операції") вже до офіційної війни, відповідно і до мобілізації, яка спочатку буде частковою.

"Референдуми" і включення окупованих територій до складу Росії - це скоріше лише формальний привід, як і визнання так званих "республік" 21 лютого. Путін, можливо, вирішив показати, що "починає всерйоз".

відео дня

Судячи з усього, рішення про це було прийнято після повернення Путіна з саміту ШОС. То він був роздратований тим, як там його приймали і як до нього ставилися (хто поважає командувача армії, терпить поразки), то "партія війни" після повернення путіна змогла його переконати, що треба показати волю і рішучість, інакше ситуація в росії і на фронті, після поразок російської армії під Харковом, вийде з-під контролю.

Якщо події будуть розвиватися саме таким чином, то нас чекає ескалація військового конфлікту, і до цього треба швидко готуватися – і нам, і нашим партнерам. Нічого надто критичного, тим більше катастрофічного в цьому сценарії для України немає. Мобілізація в рф, за оцінками російських військових експертів, може бути тільки частковою. До повної мобілізації російська військова машина на даний момент просто не готова. Але це буде новий виклик для України і наших партнерів, який потребуватиме додаткового напруження сил і ресурсів. Війна може стати більш інтенсивною.

Але виступу Путіна все ще немає. Може, його перенесли на завтра. Може, приурочать до якихось демонстративних військових дій Росії, щоб показати, що Путін "вже починає". А, може, в Кремлі зараз йде відчайдушна підкилимна боротьба між прихильниками "війни до переможного кінця" (а, скоріше, до остаточної поразки або повного апокаліпсису) і прагматиками, які розуміють, що ця військова авантюра і так зайшла занадто далеко, і оголошення офіційної війни може стати початком кінця для нинішнього політичного режиму, а, можливо, і для самої Росії.

"Шакали під кремлівським килимом" заворушилися. Відчувають, що їх очікують великі проблеми.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти