Чого чекати від саміту в Саудівській Аравії щодо України

4 серпня 2023, 19:54
На виході ми маємо ситуацію, за якої необхідно переконати країни глобального півдня перестати бути частиною екосистеми РФ на час війни.
Україна, Саудівська Аравія
На саміті Захід вмовлятиме Південь не допомагати Росії / Колаж: Главред, фото: УНІАН, ua.depositphotos.com

Кілька міркувань щодо саміту в Саудівській Аравії. Чисто моя суб'єктивна думка без претензій на істину. Для початку, що таке цей саміт. Це такий міжсобойчик, на якому основні члени Рамштайна (колективного Заходу) і топові представники того, що називають глобальний південь, обговорять пропозиції України щодо встановлення миру. І те, що в цьому міжсобойчику беруть участь Китай і Індія, дуже добре. А пропозиції прості як олівець - територіальна цілісність і все, що до неї додається, від виведення військ до ядерна, Продовольча та енергетична безпеки.

На виході ми маємо ситуацію, за якої необхідно переконати країни глобального півдня перестати бути частиною екосистеми РФ на час війни. Зробити це дуже складно, тому що за час війни ці країни вже звикли вирішувати свої проблеми за рахунок Росії. Дуже складно, але можна. І колективному заходу є що запропонувати глобальному півдню. На мій суб'єктивний погляд пропозиція може бути теж простою, як олівець - хочете наваритися на російській "біді", ваше право, ми не проти. Але робити це буде простіше і ефективніше в умовах миру (читайте - ізоляції Росії). Ось тоді наварюйтесь скільки завгодно, і ми (колективний захід) не будемо вам заважати. А зараз будемо. Так що подумайте, воно вам треба. Перед вами величезний шматок їжі, так зробіть доступ до нього легким і приємним. Поясніть Москві, що не будете допомагати їм виживати до тих пір, поки вони воюють. На виході - і вовки ситі, і вівці цілі, і пастуху вічна пам'ять.

відео дня

Зрозуміло, що це так, моя квазіунофантазія, але на мою думку в цьому щось є.

Хто такий Гела Васадзе?

Гела Васадзе народився 27 вересня 1968 року в місті Одеса. Закінчив Казанський державний університет, магістр соціально-політичних наук. Активний учасник "Революції троянд" в АР Аджарія. У різний час працював у структурах неурядового та комерційного сектора, а також у системі виконавчої влади.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти