Одна з головних причин всіх помилок та прорахунків влади

11 січня 2024, 08:10
Абсолютно все виробниче обладнання подвійного призначення має обліковуватись.
Одна з головних причин всіх помилок та прорахунків влади
ЗСУ / Колаж: Главред, фото: Командование Объединенных Сил ВС Украины, 22 отдельная механизированная бригада

Відсутність у керівництва держави адекватної аналітики це одна з головних причин всіх помилок та прорахунків влади!

Ну от наприклад. Коли влітку під час контрнаступу з усіх усюд розповідали, що в нас нема проблем зі снарядами, то особисто я до всіх цих повідомлень відносився скептично.

Бо мені з моїм аналітичним мисленням, навіть не володіючи якоюсь секретною інформацією, було цілком зрозуміло наступне!

відео дня

Достатня кількість боєприпасів це тимчасове явище, а не постійне. Чому тимчасове? Бо мені було зрозуміло, що для контрнаступ готували резерви. Союзники давали - щось йшло на фронт, а щось на склад для контрнаступу. І от саме ці оперативні резерви створили іллюзію подолання снарядного голоду. Також було очевидно, що це лише іллюзія, бо якихось фундаментальних змін не відбувалось: наші запаси та наших союзників практично вичерпані, власного виробництва ми практично не маємо і союзники також дуже повільно нарощують виробництво!

І мені дуже дивно, що в команді верховного не знайшлось людини, яка б розповіла про ризики на майбутнє. Хоча насправді, при доступі до секретних даних, все це можна було дуже легко порахувати. І зробити повноцінну аналітичну доповідь ще рік тому (насправді можна було ще й раніше)!

Інший приклад відосутності аналітики. Абсолютно все виробниче обладнання подвійного призначення має обліковуватись. Його не можна просто так завезти в країну, не можна вивезти. Навіть з переміщенням можуть бути проблеми.

А вся інформація про наявні виробничі потужності є державною таємницею і відноситься до сфери відповідальності Мінекономіки.

Однак, аналітичною обробкою цієї інформаціі ніхто вже давно не займався і ніхто не знає яке в нас є виробниче обладнання і що на ньому можна робити. Тобто, в нас навіть не знають, що ще десь є обладнання для виробництва боєприпасів. І це я говорю про реальний приклад. Зараз в стадії банкрутства перебуває одна велика приватна компанія, яка володіє таким обладнанням. Думаєте воно працює на ВПК? Ні звичайно.

І ось я дивлюсь на все це і ніяк зрозуміти не можу. Вже 2 роки в нас замість раціональних обдуманих рішень, які ґрунтуються на певній аналітиці, в нас тикають пальцем в небо… і ніхто не хоче помічати що ця "стратегія" вже створила нам купу проблем…

Хто такий Павло Вернівський?

Павло Вернівський - економіст, аналітик. Експерт Інституту ім. Олександра Поля. Спеціалізується на макроекономіці, історії економіки.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти