Окупанти продовжують просування, користуючись вікном можливостей

28 лютого 2024, 06:10
Росія продовжує активно застосовувати тактичну авіацію.
Окупанти продовжують просування, користуючись вікном можливостей
Авдіївка / Колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха, УНІАН

Авдіївка…

У районі Авдіївки РОВ продовжують просування, з метою створення навколо міста буфера безпеки, а так само користуючись дефіцитом боєприпасів РОВ.

Буфер безпеки для РОВ в Авдіївці може охоплювати півколо через село Степове, Бердичі, Семенівка, Орлівка, Тоненьке та Північне.

відео дня

Сили і засоби РОВ на цій ділянці розподілені наступним чином.

  • Орлівка - зі Сходу та південного сходу населений пункт штурмують підрозділи 114-ї ОМСБр 1 АК, 35-ї, 55-ї ОМСБр 41 ОВА, 21-ї, 30-ї ОМСБр 2 ОВА, а так само24 ОБр СПП;
  • Степове - Бердичі - 30-та, 15-та ОМСБр 2 ОВА;
  • Північне - 87 СП, 1-а ОМСБр 1 АК, 10 ТП 20 МСД;

Очікувалося, що після захоплення Авдіївки, РОВ займуться перегрупуванням і відновленням сил. Замість цього, вони не стали компенсувати втрати, понесені за час наступу на місто, а продовжили просування, користуючись вікном можливостей - дефіцитом артилерійських боєприпасів.

Крім того, Росія продовжує активно застосовувати тактичну авіацію. Зокрема, по Орлівці за минулу добу було здійснено до 30 скидів КАБ, по Тоненькому – до 20. Авдіївська локація залишається в питаннях застосування КАБ однієї з найбільш інтенсивних.

В умовах недостатньої артилерійської компоненти, ешелонованої оборони, а так само протидії КАБам, у росіян зберігається ініціатива з просування як мінімум в межах так званої буферної зони.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти