Вони готують імітацію наступу

20 жовтня 2022, 19:18оновлено 21 жовтня 2022, 08:53
Росіяни можуть скомбінувати ракетні удари по Україні з імітацією наступу, і все це під оголошення "воєнного стану".
Російські військові, російська військова техніка
Росіяни готують імітацію наступу, вважає Коваленко / Reuters

Буквально днями я зазначав, що російське командування відправляє в зону бойових дій в Україну частково мобілізованих у форматі "маршових батальйонів", тобто - без повноцінної комплектації технікою.

Власне, цей процес прискорився в рази і це насторожує.

Справа в тому, що якщо раніше такі підрозділи супроводжувалися хоча б легкоброньованою технікою або транспортними засобами, то зараз женуть масово, виключно кількісно.

відео дня

Складається таке враження, що під оголошення "воєнного стану" вони готують імітацію наступу.

Фактично, ч*обиками зараз повсюдно затикають діри по комплектації підрозділів в зоні БД, не вирішуючи проблематики з технікою. Тобто, в найближчі дні вони їх просто можуть використовувати для закидання на позиції ЗСУ як штурмове м'ясо.

Не можу сказати, що це несе якусь критичну загрозу, але нагадаю, що 10 жовтня масовані ракетні удари по території України супроводжувалися спробами окупантів наступати на низці напрямків. Успіхом вони не увінчалися, але...

Але факт залишається фактом, особливо з урахуванням того, що росія зараз перекинула до Білорусі МіГ-31К - носії х-47м "Кинджал". Тобто, можуть скомбінувати ракетні удари по Україні з імітацією наступу і все це під оголошення "ВС".

Насправді, якщо так і буде, то це одне з тих рішень російського військово-політичного командування, яке інакше, як "тупіше бути не може", назвати неможливо. Але, схоже, саме такий тупий план цим РВПК і розглядається.

Заздалегідь зазначу, що цей план не вирішує ні тактичних, ні, тим більше, стратегічних завдань. А використання х-47м "Кинджал", які зараз росія не здатна виробляти, і зовсім бачиться проявом неадекватності та істерії.

Хоча, неадекватність і істерія - це вже звичайні настрої в стінах Кремля.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти