Вони нас вже бояться і будуть боятися ще більше

7 грудня 2022, 09:05
Тільки паритет сил, включно з можливостями ЗСУ вражати військові об'єкти в глибокому тилу РФії демотивує їх продовжувати війну.
Вони нас вже бояться і будуть боятися ще більше
Керівництво РФії теж боїться справжньої, ядерної ескалації / Минобороны РФ

Удар по аеродромах дальньої або стратегічної авіації РФії з враженням літаків-бомбардувальників, здатних нести ядерну зброю, може серйозно змінити (на краще) сприйняття Заходом цієї війни.

Вам вже напевно зустрічалися коментарі по свіжому сліду про те, що російська ядерна доктрина передбачає застосування ядерної зброї у відповідь на виведення з ладу об'єктів її ядерних сил. Нормативно передбачає, але, як бачимо, не зобов'язує і не гарантує.

РФія сама стала жертвою своєї концепції гібридної війни, яку вже давно веде проти України і цілого світу. Однією з її характерних особливостей є навмисне розмивання статусів, створення ситуації невизначеності й поширення її на всі сфери протиборства.

відео дня

У ситуації невизначеності (війна чи "спеціальна військова операція"?) дивно було б відповідати на атаку невідомого (!) безпілотника на інфраструктуру ядерних сил ядерною зброєю. Не лише тому, що це було б неспівмірно загрозам, а й тому що це руйнувало б їхній пропагандистський наратив зсередини. Саморуйнування через самоспростування.

Тому РФії значно простіше, легше і безпечніше вдавати що нічого не сталося, акцентуючи увагу свого населення на ударах по українській енергетичній інфраструктурі та на "покатушках" їхнього диктатора на Мерседесі по сакральному для пропаганди мосту.

Це наочний доказ і свіжий приклад того, що насправді керівництво РФії теж боїться справжньої, ядерної ескалації, якою вони лякають і нас і колективний Захід.

Вони нас вже бояться і будуть боятися ще більше. Особливо, коли Захід, а насамперед, Сполучені Штати перестануть говорити про необхідність недопустити подальшу ескалацію цієї війни. Без готовності йти на таку ескалацію ми РФію не переможемо. Тільки демонструючи те що ми (і Захід) не боїмося ескалації, включно з ядерною, ми зможемо демотивувати Кремль продовжувати його злочини.

Тільки паритет сил, включно з можливостями ЗСУ вражати військові об'єкти в глибокому тилу РФії демотивує їх продовжувати війну.

І якщо наші західні партнери ще побоюються надавати нам свою зброю для ударів по території РФії, то нехай хоч допоможуть нам створити власну.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти