Небезпечна слабкість Європи: чому Путіна в Україні потрібно дотискати

30 травня 2022, 17:28
Європа хоче швидше закінчити війну, причому неважливо, з якими поступками Путіну, щоб скоріше все почало повертатися в норму.
Прагнення Європи скоріше будь-яким способом закінчити війну в Україні-вивішувати українські прапори, голосувати за Україну на Євробаченні-вивішувати українські прапори, голосувати за Україну на Євробаченні вельми небезпечно
Європа готова допомагати Україні морально, але ліміт на санкції майже вичерпано / Reuters

За моїми суб'єктивними відчуттями, війна в Україні йде з порядку денного європейського суспільства. Якщо раніше всі перші шпальти газет були тільки про війну, то тепер це одна з інших новин на першій шпальті, та й то не щодня. Зростання цін на продукти і на енергію хвилює зараз народ набагато більше. У Мадриді продукти за рік подорожчали на 5-15%. Причому найдоступніші марки часто відсутні на полицях.

В Іспанії середня зарплата (після податків) трохи більша, ніж 2 тисячі євро на місяць. Тому зростання цін на базові продукти хвилює дуже багатьох.

Я думаю, саме в цьому глобальна причина, чому нові санкції, такі як ембарго на нафту і газ, починають буксувати.

відео дня

У багатьох європейських обивателів відчуття, що вони вже допомогли Україні чим могли. Вони і далі готові допомагати морально – вивішувати українські прапори, голосувати за Україну на Євробаченні тощо.

Але ліміт на санкції проти Путіна, які призведуть до великих рахунків за газ, електроенергію і продукти харчування, майже вичерпаний.

Європа хоче швидше закінчити війну (неважливо, з якими поступками Путіну), щоб скоріше все почало повертатися в норму.

Путін цю слабкість Європи, мені здається, вже відчув і постарається всіх віджати по повній.

читайте такожПутіна надули: як осоромилася влада Росії

На жаль, немає значної політичної сили в Європі, яка хотіла б дотиснути Путіна до кінця. Все більше бере гору ідея "поганий мир краще за добру сварку".

Я себе відношу, скоріше, до "яструбів" і вважаю, що Путіна потрібно дотискати, інакше це буде не мир, а просто перепочинок на 5-7 років.

читайте такожПутін поспішає: чому Росія знову погрожує Києву

Боявся Захід вводити безпольотну зону? Ок, розумію. Але забезпечте тоді Україну зброєю, щоб вона могла сама себе захистити.

Путін розуміє тільки силу.

Максим Миронов, професор фінансів, доктор Чиказького університету

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти