Операція в Курській області та Придністров'ї: що варто знати

21 серпня 2024, 06:10
914
Придністровська операція може зайняти, не хочу зараз говорити мемами, але максимум 2-3 тижні.
Операція в Курській області та Придністров'ї: що варто знати
Придністров'я / Колаж: Главред, фото: УНІАН, скріншот: відео

Щодо Придністров'я...

Запустили тут хвилю, а тепер усі питають, можемо чи ні. Пояснюю, у нинішніх реаліях - ні. І виводити чийсь жарт на рівень серйозного обговорення, не думаю, що доречно.

Придністров'я не вселяє довіри для України і це факт. Але, це територія Молдови і СОУ не можуть проводити жодних операцій на суверенній території іншої країни, тільки якщо вона нас про це не попросить офіційно. Зокрема, для проведення подібної операції необхідний запит від чинного вищого керівництва Молдови. У даному випадку Майї Санду.

відео дня

Але, просто так відправити цей запит президент Молдови не зможе, потрібні підстави. Наприклад, загроза зміни влади шляхом силового впливу, із застосуванням як потенціалу НЗФ Придністров'я, так і того російського контингенту, що там базується.

За минулі два роки Молдова була двічі на межі таких подій. Але нині в республіці відносний спокій у питаннях таких гібридних операцій. Хоча...

Цієї осені, 20 жовтня, у Молдові відбудуться президентські вибори й антиєвропейські сили об'єднуються напередодні дня волевиявлення. Не виключаю, що програвши цю баталію, куратори проросійських маріонеток наважаться задіяти силовий сценарій зміни влади в Молдові. Ось тоді цілком можливо, що такий сценарій і розіграється. Але особисто у мене виникають сумніви, що сепаратисти в Молдові зважаться так бездарно поховати своє майбутнє.

Адже, якщо і справді офіційний Кишинів звернеться по допомогу до Києва, то вся Придністровська операція може зайняти, не хочу зараз говорити мемами, але максимум 2-3 тижні.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти