Оплата газу в рублях, або Чому Путін обманює сам себе

24 березня 2022, 16:02
У газових контрактах зазначено, що платити треба в конкретній валюті. І в односторонньому порядку сказати "Хочу в рублях" просто не можна - тебе пошлють лісом.
Володимир Путін
Володимир Путін заявив про рішення перевести розрахунки за постачання газу в Європу в рублі / Reuters

Німці так довго не наважувалися вводити ембарго на російські енергоносії, що Путін вирішив їм допомогти і наказав продавати газ тільки за рублі.

Що це було взагалі?

Поки не ясно.

відео дня

По-перше, може бути це було одне велике "нічого". Адже нещодавно той же Путін голосно стукав кулаком по столу і кричав, що за боргами перед буржуями треба платити тільки в рублях. Ну то що? І нічого. Заплатили як миленькі в доларах.

По-друге, це може бути чисто емоційне рішення. Як ми бачимо, останнім часом не зовсім адекватних рішень там багато. Сиділа купка сектантів-слов'янофілів на чолі з Путіним і Ковальчуком і вирішила "А давайте". Ну давайте.

Контракти вже підписані. І в контрактах зазначено, що платити треба в конкретній валюті. Не принципально, долар це буде або євро. І рублі там не передбачені. І в односторонньому порядку сказати" А тепер хочу в рублях " просто не можна. Тебе пошлють лісом. І вже послали. І австрійці та італійці, наприклад, вже встигли сказати, що платежі в рублях всього лише хворі фантазії. Може бути погодиться тільки Орбан. Але той на все згоден перед Путіним і іноді створюється враження, що вони останні два роки сиділи в одному бункері.

Загалом, навряд чи хтось буде купувати газ в рублях. Тим більше, що це, швидше за все, зажадає контакти з російським Центральним банком, а він під санкціями. Чи є це хитрим планом Путіна змусити європейців порушити свої ж санкції? Може бути, але тоді план вже дуже хитрий і його Укладач обманює сам себе.

читайте такожПутін поставив на кін все: який єдиний вихід з війни в УкраїніНу і нарешті, не виключено, що таким чином Путін хоче попередити наступні санкції. Зараз на Заході активно обговорюється ідея, що треба ввести часткове ембарго. Тобто газ і нафту брати, а платити на спеціальний рахунок, де гроші будуть блокуватися. До кращих часів. І використовуватися скоріше для відновлення України, Ніж для покупки золотих власників туалетного паперу на яхті Путіна. Це, явно, Путіну не подобається і він вирішив, що рублева прокладка допоможе. Дуже сумнівна ідея, ДО РЕЧІ.

Найцікавіше, що якщо з газом Путін і може намагатися викрутити руки, то з поставками нафти взагалі швах. Просто відразу ж почнуть купувати за долари і євро нафту У інших. А газ? Ну що ж, подивимося, як багато європейців підуть на нього. Що то підказує, що дуже небагато.

Путін почав бомбити Воронеж. В черговий раз доводячи, що російські контрсанкції можуть бути набагато ефективнішими, ніж західні санкції у справі знищення російської економіки.

Так тримати. Z-економіка продовжує вимальовуватися все чіткіше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти