Орбаша, напиши собі на лобі "я під турком"

25 січня 2024, 09:36
Угорщина ротом свого головного дипломата офіційно заявляла, що "не буде останньою країною, яка ратифікує заявку Швеції".
Орбаша, напиши собі на лобі 'я під турком'
Віктор Орбан / Скріншот YouTube

Минулого року європейський дипломат на умовах анонімності прокоментував для Politico позицію Угорщини щодо прийняття Швеції до НАТО та схвалення допомоги Україні. Він назвав цю позицію "гребаним цирком" через те, що Орбан цілком відверто давав зрозуміти, що Угорщина діятиме у точній відповідності до політики Туреччини. Поки в Туреччині блокують вступ Швеції до Альянсу, Угорщина також його блокуватиме. Це називалося в Орбана "незалежною від ЄС зовнішньою політикою".

Залежність політики Угорщини від Туреччини його зовсім не бентежила. Іти на підсмоктування до Ердогана можна, тому що Ердоган проти Сороса та Ізраїлю, а Брюссель ні.

відео дня

Водночас Угорщина ротом свого головного дипломата офіційно заявляла, що "не буде останньою країною, яка ратифікує заявку Швеції".

Тепер парламент Туреччини ратифікував вступ Швеції до Альянсу. А Угорщина залишилася останньою. Її, мабуть, не попередили про такий переворот турецької зовнішньої політики, бо, по-перше, тут вам не Брюссель, а по-друге, кому ж на думку прийде попереджати про такі події своїх ручних мавп.

Передчуваю, як із Брюсселя подзвонять Орбану і скажуть: "Орбаша, ти зуб давав і забивався на що хочеш, і ти насвистів, Орбаша, з тебе твій програш, як будеш нести ратифікацію, напиши на лобі "підтуречник", ну і досить з тебе принижень".

Хто такий Сергій Бережний

Сергій Бережний народився 1966 року в Севастополі, три курси навчався у Севастопольському приладобудівному інституті. З 1990 року – співробітник щотижневої Севастопольської газети. У 1994 році перебрався з сім'єю до Санкт-Петербурга, де протягом 20 років працював у книжкових видавництвах та IT-компаніях. Автор сотень критичних публікацій про масову літературу та кінематограф, а також кілька оповідань та повістей. Постійний учасник закритого Санкт-Петербурзького письменницького семінару Бориса Стругацького. Влітку 2015 року переїхав до Києва. З жовтня 2016 року – журналіст, автор колонок та редактор Інформаційного агентства ЛІГАБізнесІнформ. Працював також редактором у проєкті Крим.Реалії Радіо Свобода.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти