Орки проти "Старлінка": чому Україна виграє бій за Донбас

20 квітня 2022, 06:33
Головна відмінність битви на Донбасі від Курської битви в тому, що на Донбасі зійшлися армії двох різних століть.
Головне достоїнство російських орків-готовність покірливо дохнути за наказом
З безпілотниками MQ-9 Reaper і дронами-камікадзе Switchblade Україна легко може кошмарити і РФ, і Білорусь / Reuters

Під час битви за Донбас – одного з ключових цієї війни – спеціально відстежую застосування ЗСУ безпілотників MQ-9 Reaper, дронів-камікадзе Switchblade і гаубиць Dana M2. Саме ці, з деякою натяжкою, сучасні типи озброєнь здатні забезпечити нам нову якість бою і розгром ра**истів.

Тому що головна відмінність битви на Донбасі від Курської битви в тому, що на Донбасі зійшлися армії двох різних століть – дякую нашим союзникам, що нарешті розчохлилися.

Безпілотники MQ-9 Reaper і дрони Switchblade функціонують у натівській системі забезпечення бою. Вони використовують масу інфи з супутників і літаків-розвідників, плюс здатні самостійно виявляти та ідентифікувати цілі. Оператор вносить корективи в політ через інтернет, в нашому випадку, через "Старлінк" Маска, у якого низький пінг (час реакції на команду). При цьому інтерфейс у цих виробів стандартний натівський – такий самий, як і у "Байрактарів". Тобто, нашим операторам освоїти їх – усе одно, що пересісти з "Мазди" на "Форд": година часу.

відео дня

читайте такожНедовго сміялися Російські Іскандери: чому РФ не вдасться поповнити запаси ракет, що закінчилися

Той самий MQ-9 Reaper здатний нести до восьми ракет різних типів, він уміє протидіяти ППО і здатний закошмарити прикордонні з Україною області Росії та Білорусі, знищуючи цілі колони бронетехніки, військові аеродроми, склади боєприпасів і палива, пускові установки ракет. Та й не тільки прикордонні.

Switchblade – це, по суті, автономний літаючий Джавелін, сам знаходить і знищує цілі. З усіма наслідками, що випливають для військ агресора наслідками.

Гаубиця Dana M2 з того самого інформаційної всесвіту: разом із системою контрбатарейних радарів вона здатна діяти у напівавтоматичному режимі: сама може засікати ціль, визначати її координати і точно вражати з великої відстані. У цьому режимі екіпажу треба лише заряджати гаубицю і після стрільби відводити в безпечне місце.

читайте такожПутін планує дійти до Тернополя та Луцька: чому війна в Україні не закінчиться 9 травня

А що з іншого боку? Основа і зразок бойової потужності ра**истів – організми з далеких еб...нів, які нещодавно нагороджені Путіним за звірства під Києвом. Їхня головна перевага – готовність покірно дохнути за наказом. А вже якщо є шанс змародерити кавомолку, то вони просто рвуться до бою. Вони сильні саме як тварини, підкоряються інстинктам.

Від самого початку у нас із Росією складалося протистояння, як у молодіжних фільмах: щуплий ботан тлумачить гороподібному спортсмену, що головне – не сила, а розум. Спортсмен бере його на больовий прийом і пропонує врятуватися силою розуму. Ботан плаче, друзі спортсмена іржуть, дівчата навколо дивляться на них заклично і багатообіцяюче.

читайте такожРосія програє війну в Україні: як Путін зробив фатальну помилку

А тепер у принципово важливій битві на Донбасі сильному, але тупому спортсмену протистоїть не менш могутній спортсмен, але ще й розумний, як ботан. Уявляєте?

Тому все буде Україна!

Олександр Кочетков, політичний аналітик

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти