Зброя "навздогін" або як Захід прогавив атаку Путіна на Україну

1 березня 2023, 08:52
Чи ризикнули б Путін з Шойгу і Герасимовим напасти на Україну, якби знали, що їх зустрінуть Javelin і байрактари?
Танк Leopard 2
Танк Leopard 2 / bundeswehr.de

Хоча Путін останнім часом полюбив зображати образу на те, як його всі обдурили з Мінськими угодами, сам він їх дотримуватися, звичайно, не збирався. А готував вторгнення. Про що нещодавно проговорився автор угод Сурков. Сподіваючись взяти Київ за три дні, він, напевно, виходив серед іншого з того, що протистояти йому буде армія приблизно з тією ж зброєю радянських часів, тільки у Росії її набагато більше.

Так і було на початку багато в чому. Ризикнули б Путін з Шойгу і Герасимовим напасти на Україну, якби знали, що їх зустрінуть Javelin і байрактари? Якби в України відразу були американські Himars і M777, німецькі установки Mars і гаубиці 2000, зенітні танки Gepard, установки Iris-T, системи Nasams і комплекси Patriot? Як далеко тікала б путінська армія, якби в Україну раніше почали надходити тільки зараз танки Leopard? Вся ця зброя в будь-якому випадку вже є в України. Але найчастіше це були поставки "навздогін", у відповідь на дії Путіна.

відео дня

Коли загинули люди і були зруйновані міста. Російські танки йдуть на Київ? Українцям потрібна протитанкова зброя. Російські ракети обрушилися на об'єкти інфраструктури? Потрібна сучасна ППО. І багато видів озброєнь українці отримують після численних прохань. Як це відбувалося з танками Leopard, відбувається з обговоренням поставок бойової авіації.

Хоча всім вже зрозуміло, що Україна – це провідний форпост Європи на кордоні з агресивною мафіозною державою. Це означає, що до поставок зброї повинен бути стратегічний підхід – комплексне оснащення української армії всіма видами сучасного озброєння. І без того, щоб змушувати українців, які героїчно борються за вільний світ, просити про це.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти