У Заходу надлишок зброї, але чому її не дають Україні?

6 січня 2024, 06:54
Питання передачі зброї в необхідних кількостях - це питання виключно політичного рішення.
Himars, GLSDB
На Заході ще сподіваються домовитися з Путіним / Колаж Вікіпедія, SAAB

Зброя, яка необхідна Україні для перемоги, є у Заходу в надлишку. Багато типів озброєнь, які, згідно з американськими стандартами, застаріли, було б набагато дешевше відправити в Україну, ніж утилізувати. Більше двох тисяч танків зараз припадає пилом в каліфорнійській пустелі. В Австралії тим часом знищують застарілі, але технічно справні бойові вертольоти.

31 танк Америка передала Україні. Марокко (там, імовірно, зараз відбуваються якісь доленосні події) має на озброєнні вчетверо більше американських танків, ніж Україна. Досі Україна не отримала літаки F-16. Вони припадають пилом на стоянках, поки адміністрація США розповідає казки про те, як складно підготувати українських пілотів для польотів на цих літаках. Ми бачили, що навіть невеликі порції зброї, які отримувала Україна, скажімо, перші поставки HIMARS, були здатні зупинити російський наступ і завдати величезної шкоди путінській армії.

Ми бачили, що сталося з кораблем "Новочеркаськ". Зрозуміло, що таких "Новочеркасків" буде 10, а то й більше, якщо Америка передасть хоча б частину наявних у неї коштів. Знищити всі російські військові бази та кораблі можна протягом тижня. Питання передачі зброї в необхідних кількостях - це питання виключно політичного рішення. Такого рішення немає, адже ця адміністрація намагається домовитися з Путіним. Цю кампанію веде директор ЦРУ Бернс - відомий "голуб миру", який виступав проти розширення НАТО ще з 90-х років, працював послом у Москві, потоваришував там із Патрушевим і Наришкіним. Її, зрозуміло, підтримує Джек Салліван, а також Джон Керрі - людина, яка здала Лаврову все, що можна було, коли він був Держсекретарем США. Ці люди, які допустили Афганістан і вторгнення в Україну, пропустили напад ХАМАС на Ізраїль, досі в Америці ухвалюють рішення. Рівень їхньої професійної некомпетентності зашкалює. Але ціна цієї некомпетентності - не фінансові втрати, не збій виробництв, а тисячі, сотні тисяч людських життів.

відео дня

Нещодавня геть ганебна стаття в The New York Times старого гебешного агента Сержа Шмемана, в якій він стверджує, що перемога України може відбутися і без повернення всіх територій, у певному сенсі відображає плани американського політичного істеблішменту домовитися з Путіним. Найімовірніше, під цей сценарій зараз готується конфіскація російських активів. Вони шукають компромісний варіант: відібрати гроші, якусь частину з них - Україні. Словом, намагаються знайти варіант завершення війни, який не передбачає української перемоги. Це був би абсолютно ганебний результат, історична катастрофа. Якщо це станеться, то війна неминуче розповзатиметься світом, забираючи дедалі більше життів.

Хто такий Гаррі Каспаров

Гаррі Кімович Каспаров (нар. 13 квітня 1963, Баку, Азербайджанська РСР) – радянський та російський шахіст азербайджанського походження, тринадцятий чемпіон світу з шахів, шаховий літератор і політик. Каспаров є восьмиразовим переможцем Всесвітніх Шахових олімпіад. Окрім того, він є володарем одинадцяти шахових "Оскарів" (призів найкращому шахісту року). Деякі експерти вважають Каспарова найкращим шахістом усіх часів.

Гаррі Каспаров – активний противник путінського режиму та війни в Україні. На даний момент є політичним втікачем та переховується в Хорватії, громадянином якої є з 2014-го року, пише Вікіпедія.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти