Залишається тільки підірвати ядерну бомбу на території Росії

28 вересня 2022, 19:20
Обіцяна "чекістами" ядерна війна може трансформуватися у велику спецоперацію з переділу ринку нерухомості в Москві.
Північний потік-2
"Чекісти" в ступорі від успіху своєї операції з вибухом "Північного потоку", каже Климовський / Reuters

"Чекісти" в ступорі від успіху своєї операції з вибухом "Північного потоку".

За випадковим збігом у понеділок 26 вересня були підірвані три труби "північних потоків" і дещо раніше в телеграм-каналі ДМ. Медведєва з'явився текст: НАТО "проковтне" ядерний удар РФ по Україні. Деякі аналітики напередодні писали - Москва може зробити демонстративний підводний або надводний ядерний вибух десь в Північному або Тихому океані, щоб показати, що вона не блефує. У Кремлі, однак, вирішили ядерну бомбу в океані не підривати, а підірвати свої трубопроводи у водах Данії та Швеції і подивитися, як відреагують в ЄС і НАТО. Цим Москва заодно натякнула, хто буде наступним, на тлі анонсованого на 27 вересня відкриття в Гданську газопроводу з Норвегії до Польщі.

Європейські ЗМІ стали активно обговорювати цю подію, але "Газпром" "відморозився" і не відповідав на запити. Всі три версії сайту "Газпрому" - англійська, німецька і російська 27 вересня були відключені, і він ніяких заяв не робив. "Газпром" зробив вигляд, що його це не стосується. Схоже, в "Газпромі" самі в ауті від такої лихої спецоперації "чекістів" і згоди на неї явно не давали. Можна сказати, "чекісти" тра....нули газпромівських без їхньої згоди, оскільки ті все одно її не дали б.

відео дня

Газпромівські люблять батьківщину і Росію не менше за "чекістів", але не до такої міри, щоб підірвати труби і збанкрутувати. Якщо "чекісти" змогли б видавити з них згоду на цю диверсію під чужим прапором, то "Газпром" з понеділка не просто мукав би про українських диверсантів, а ревів у кращих традиціях російської пропаганди. Але "Газпром" мовчить, а не мукає. Одні тільки вуса Пєскова незворушно прошамкали, що це схоже на диверсію. Прошамкали з таким олімпійським спокоєм, що можна подумати: мова йде про зливний бачок, що протікає, в гуртожитку десь в Урюпинську Волгоградської області, і в Кремлі про це знають і сантехніка вже вислали.

Що думають зараз газпромівські про "чекістів", не складно здогадатися. Набагато цікавіше, що вони збираються робити і як думають жити далі без труби годувальниці і поїлки. Не менш цікаво, що думають "чекісти" про подальший розвиток цієї своєї операції. Те, що в НАТО все правильно зрозуміли, вони не сумніваються. У німецькому журналі "Шпігель" вже о 10 годині ранку 28 вересня з'явився "витік" від кількох людей з уряду ФРН, що ЦРУ ще влітку попереджало Бундесвер про можливі атаки росіян на підводні труби і кабелі.

Основна проблема у "чекістів" в тому, що вони не можуть інформаційно просувати цю операцію далі. Пропагандисти Кремля не можуть заявити, що російські підводні рибалки випадково бачили своїма очима, як до трубопроводу підплив український підводний човен з візиткою Яроша і випустив по ньому торпеди. Російські підводні рибалки відразу намагалися зателефонувати в шведську і данську поліцію, але виявилося, що під водою мобільний зв'язок не працює. Можна замінити підводних рибалок на підводних археологів, але в будь-якому випадку Кремлю доведеться відповідати на питання, чому вони там перебували без дозволу данців і шведів.

Крім просування теми з українським підводним човном в Балтійському морі у них є і більш земна проблема, – чому в трубах "Північного потоку-2" знаходився газ, якщо вони не сертифіковані і "Газпром" не має дозволу ЄС на їх експлуатацію. Позови до нього за порушення правил експлуатації можуть пред'явити Данія, Швеція і Німеччина. Екологи цих країн можуть пред'явити позови за завдані збитки природі і викласти всіх риб, креветок і молюсків, загиблих від російського газу. Багатомільйонні штрафи - це саме те, чого зараз так не вистачає "Газпрому". Якщо він відмовиться їх оплатити, то вб'є остаточно і безповоротно свою репутацію, і без того підірвану "чекістами".

У "чекістів" виникла і власна технічна проблема. На минулих вихідних вони організували на півночі Німеччини мітинг з трьох тисяч учасників з вимогою включити терміново "Північний потік-2". У числі аргументів мітингувальників було - російський газ екологічно чистий і безпечніший, ніж електроенергія з АЕС. Тепер цей аргумент помер. Заодно "Газпром" втратив можливість перетворювати газ на євро і долари, які дуже потрібні "чекістам" для роздачі протестувальникам, мітингувальникам і солідним корупціонерам. "Чекісти" і раніше намагалися не розплачуватися рублями, щоб не залишати російський слід, а з весни це і неможливо, оскільки банки ЄС відмовилися працювати з рублем. Що тепер дадуть у відповідь газпромівські, коли "чекісти" прийдуть до них за валютою, не складно здогадатися.

В результаті "чекісти" зараз самі в легкому ступорі від успішно проведеної операції. Залишається тільки підірвати десь на території РФ ядерну бомбу, щоб не довелося шукати євро і долари для оплати штрафів за позовами, і щоб всі зрозуміли, вони – не блефують. Якщо підірвати в Бєлгородській або Курській області, то можна буде звинуватити Україну, а якщо в Підмосков'ї – то однозначно НАТО і, нарешті, таки оголосити йому війну з чистим серцем. Підмосков'ї краще, бо в цьому випадку зніметься проблема будь-яких мітингів і протестів в Москві.

Після цього ціни на квартири і нерухомість в Москві різко впадуть, що має для "чекістів" ще два інших величезних позитиви. Перший, багато москвичів будуть згодні мобілізуватися з Москви куди завгодно, хоч на війну з Україною. Другий, афілійовані з "чекістами" ділки швидко і задешево скуплять велику кількість нерухомості. Так як не у всіх "чекістів" є в потрібній кількості квартири в Москві, то це дозволить вирішити їх житлові питання. Квартира під здачу в Москві - це набагато більш надійне вкладення грошей, ніж північні та інші потоки. Особливо, коли після закінчення війни в Москві на них зросте попит через відкриття представництв НАТО і маси міжнародних фондів і структур, які займуться облаштуванням Росії, як заповідав Солженіцин.

Масштабна держзакупівля на 5 млрд рублів медпрепаратів для виведення радіації, розпочата 27 вересня в РФ, наводить на думку, що обіцяна "чекістами" ядерна війна може трансформуватися у велику спецоперацію з переділу ринку нерухомості в Москві. Без експропріацій на ньому теж не обійдеться, - на Росії експропріації обожнюють.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти