Зупинити Путіна може тільки його фізична смерть

24 лютого 2022, 08:40
Путін - це людина, яка однією ногою вже у кремлівській стіні. І це - той випадок, коли старий перед "кінцем" може забрати з собою величезну кількість людей по всьому світу.
Путина
Володимир Путін висунув Україні три умови для "відновлення відносин" з РФ / Reuters

Після визнання "ЛДНР", президент Росії Володимир Путін висунув Україні ультиматум для "відновлення відносин з РФ". Він заявив, що Україна має виконати три умови: фактично визнати Крим територією РФ, визнавши "волевиявлення" кримчан на псевдореферендумі, провести демілітаризацію і добровільно відмовитися від вступу до НАТО.

Цей ультиматум - продовження стратегії по знищенню України, яку Путін публічно оголошує. Тобто він фактично пропонує Україні роззброїтися, капітулювати і віддати себе повністю у владу агресора, що, відповідно, призведе до перетворення України на безправну частину Росії.

Путін - це людина, яка одним кроком вже в кремлівській стіні, йому абсолютно на все наплювати. У людей похилого віку є бажання щось забрати з собою, але вони не мають такої можливості. І це - той рідкісний випадок, коли стариган перед "кінцем" може забрати з собою величезну кількість людей по всьому світу.

відео дня

Тому зупинити його може тільки фізична смерть. Це можуть зробити низка "чорних лебедів" - непередбачені події, які кардинально змінюють ситуацію і сенс яких ми розуміємо після того, як вони відбулися.

Змусити його припинити агресію може поразка в спробі безпосередньо атакувати на Донбасі. Якщо цієї поразки не станеться і його війська вийдуть на межі Донецької та Луганської областей, то він почне погрожувати і наступати далі.

Але в пряму атаку я не вірю з низки причин. Адже Путін - чекіст. І навколо нього такі самі чекісти - працівники спецслужб, які звикли орудувати у темряві. Тобто в гібридності, коли все обман і завжди можна сказати, що "ихтамнет".

Але на світлі ці вампіри діють надзвичайно невдало - зараз вони вийшли на пряме протистояння і з Україною, і з усім світом. Світ же раптово прозрів, навіть трохи з перехлестом і раптово зрозумів, що від Росії йде несамовита агресія. Прозріли і в Україні - влада відразу все стала називати своїми іменами і стало зрозуміло, що і як потрібно робити.

читайте такожЗахід вже зрозумів, що має справу просто з шизофренікомУ свою чергу, українська влада змушена діяти так, як хотіло б суспільство і за кілька днів вони зробили набагато більше, ніж при Порошенку за всі п'ять років його правління - вводять надзвичайний стан, розглядають закон про володіння зброєю, окремо збираються "безлімітно" фінансувати армію і т.д.

Уся ця мобілізація суспільства плюс пряма підтримка зброєю створює передумови для протистояння Путіну і при тих можливостях, якими сьогодні володіє Україна, при будь-якому прямому наступі противника просто покришать у фарш.

Цілком очевидно, що Путін спочатку оглянеться на предмет того, які нові можливості йому надали. А потім почнеться серйозна ескалація на Донбасі під формальним гаслом "вийти на кордони Луганської та Донецької області". Але за фактом це буде примусом України і світу до укладення "Мінська-3", де буде вказано всі ті умови, які він висунув. Адже у Путіна є низка вимог щодо знищення України, а також вимоги щодо знищення НАТО і повернення Росії на позиції Радянського Союзу. І ці вимоги теж нездійсненні.

Олександр Кочетков, політичний аналітик, спеціально для Главреду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти