Відчай "меблів" Путіна, або Навіщо Медведєв знову загрожує світу ядерною дубиною

12 травня 2022, 17:39
Загрози, які не виконуються, перестають бути погрозами. Вони стають просто ритуалом, особливо з урахуванням того, що вимовляють їх сумнівні особистості.
Медведєв
Дмитро Медведєв знову пригрозив світу застосуванням ядерної зброї / Reuters

Жодного дня не минає без загроз застосування ядерної зброї з боку Росії. Сьогодні відзначився Медведєв - той, який був меблями при Путіні чотири роки. І який відзначився переведенням годинника, перейменуванням міліції і створенням Сколково, що так і не став ні Кремнієвою долиною, а й взагалі нічим.

З досягненнями у Медведєва на всіх постах було приблизно так само, як і у його партнера по тандему (тобто, ніяк), але в якості ілюстрації до таблички "обережно, злий собака" на воротах його періодично спускають з ланцюга.

Проблема в загрозах застосування ядерної зброї двояка. По-перше, серйозні люди не погрожують. Взагалі. Сам факт загрози, навіть одиничний - це ознака відчаю.

відео дня

Серйозні люди застосовують, а вже потім дбайливо запитують - ну як ви там, тримаєтеся? Вже тому щоденні крики: "тримайте мене семеро!" переконують, скоріше, що перед тобою якісь штрибани, але вже точно не ті, до кого варто прислухатися.

Другий момент випливає з першого. Загрози, які не виконуються, перестають бути погрозами. Вони стають просто ритуалом, особливо з урахуванням того, що вимовляють їх якісь сумнівні особистості. У невиконаної загрози є неприємна властивість: якщо ти змушений її повторювати, то її рівень має бути істотно підвищений в порівнянні з колишньою, невиконаною. Зрозуміло, що вже тому неможливо лякати часто і довго: підвищувати градус до нескінченності не вийде.

читайте такожЯкщо Путін застосує ядерну зброю в Україні, він поховає себе для росіянАле все це не про них. Вони, швидше за все, навіть не зрозуміють усіх цих елементарних речей. Вони не піддаються навчанню. Не дивно, що їх потуги зійти за своїх викликають на заході, сході і півдні тільки скептичну гидливість.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти