Відтепер кар'єра Магучіх швидко піде вниз

13 серпня 2021, 19:30
Якщо Магучіх бажає стати внутрішньо вільним професіоналом, який належить сам собі, то їй треба негайно валити з ЗСУ.
Ярослава Магучих
Відтепер кар'єра Магучіх швидко піде вниз / Reuters

Кейс Ярослави Магучіх: олімпійська етика проти етики військовослужбовця. Ті, хто засуджують Ярославу, користуються етичними нормами, якими повинен керуватися військовослужбовець ЗСУ у взаєминах з військовослужбовцем країни-агресора.

А ті, хто виправдовує нашу спортсменку, користуються олімпійською етикою, яка свідчить, що спорт поза політикою.

Ці суперечності нерозв'язні загалом. Воно було закладено тим потворним фактом, що професійна спортсменка світового рівня Я.Магучіх є... військовослужбовцем.

відео дня

Це відрижка радянської системи, яка ще збереглася і в Росії, і в Україні, коли спорт не вважався професією, і тому всі спортсмени стояли на штаті в армії, зображуючи з себе любителів, які у вільний від служби час досягають вищих спортивних досягнень. Такі собі надлюди. Така була ідеологічна установка комунізму, який приховував факт наявності в СРСР професійних спортсменів. В Україні ще збереглася ця потворна традиція.

До чого Я. Магучіх підв'язалася на штаті ЗСУ, я не знаю. Можливо, не була впевнена у своїх спортивних кондиціях, і вирішила забезпечити собі надійний шматок хліба з маслом у ЗСУ після відходу зі спорту. Або просто хотіла профінансувати свої тренування коштом військового відомства (а не за свої кровні, як роблять всі професіонали), тобто, що називається, хотіла і рибку з'їсти і... сісти.

читайте такожНа Олімпіаді в Токіо переміг В'ятровичАле мотиви Магучіх не важливі. Важливо, що вона сама заклала суперечності між професійним спортом і службою в ЗСУ, і за законом бутерброда потрапила до нього. Військове відомство, якому Магучіх, за фактом, належить з потрохами, наполягло на офіційному покаянні, що й було слухняно виконано.

Ризикну припустити, що відтепер кар'єра Магучіх швидко піде вниз, бо спорт великих досягнень вимагає повної внутрішньої розкутості. А Магучіх загнала себе в межі військового статуту і військової етики. Тобто на спортивній арені Ярослава завжди думатиме:

"А що скаже заступник міністра оборони Г. Маляр? Чи не засудить мене за те, що я сіла поруч з представником країни-агресора?"

читайте такожОлімпійський провал України і ганьба в ТокіоЗвичайно, якщо Магучіх бажає стати внутрішньо вільним професіоналом, який належить сам собі, а не бюрократам з військового відомства, то їй треба негайно валити з ЗСУ. А якщо почнуть цькувати, то і з країни, але давати таку пораду я не наважуся. Кожен сам вибирає свій шлях, виходячи зі своєї системи цінностей. Нинішня система цінностей у Магучіх суперечлива, і вона заслужено відгребла за це.

Двом Богам служити не можна!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти