Оточення Трампа розкололося

16 вересня 2024, 06:10оновлено 16 вересня, 10:00
961
Трамп обʼєднує навколо себе і своєї політичної програми дуже різних неадекватів.
Трамп, флаги Украины и России
Вибори в США / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, Donald J. Trump

Про технологію Трампа.

Оточення Трампа розкололося: нацисти конфліктують з конспірологами. Конфлікт між двома яскравими трампістками — Марджорі Тейлор Грін і Лорою Лумер — розгорівся через расистські висловлювання Лумер на адресу Камали Гарріс.

Лумер, яка є наближеною до Трампа праворадикалкою, заявила, що у разі перемоги Гарріс у Білому домі "буде пахнути карі", а всі промови проходитимуть через "колл-центр". Ці висловлювання стосувалися індійського походження матері Гарріс.

відео дня

Марджорі Тейлор Грін публічно засудила Лумер, назвавши ці заяви "жахливими і надзвичайно расистськими". Вона підкреслила, що це не представляє ні рух MAGA, ні Трампа, і що така поведінка має засуджуватися.

Попри це, Лумер продовжує підтримувати тісні відносини з Трампом — нещодавно вона літала разом з ним на дебати у Філадельфії і супроводжувала його на заходах, присвячених 11 вересня.

Грін та Лумер не вперше публічно конфліктують — у минулому Грін також критикувала Лумер, називаючи її "психічно нестабільною брехункою". Незважаючи на це, Трамп продовжує підтримувати обох дам.

Марджорі Тейлор Грін — конгресвумен від Джорджії, відома своїми радикальними правими поглядами і гучними заявами. Її кар'єра позначена скандалами, включаючи підтримку конспірологічних теорій. Вона - відверта українофобка.

Лора Лумер — праворадикальна активістка і журналістка, двічі балотувалася до Конгресу. Вона часто використовує провокативну риторику, яка призвела до блокування її акаунтів у соцмережах за екстремістські заяви.

Якщо більш серйозно, то те, що Трамп обʼєднує навколо себе і своєї політичної програми дуже різних неадекватів - типова історія для правих популістів з диктаторськими замашками.

Їх задача - працювати з реальними чи вигаданими страхам людей дуже різних маргінальних груп. Головне - грамотно сегмениувати і підтримувати їх страхи. Тому поруч опиняються нацисти, конспірологи, хейтери жінок і ненависники України.

Звісно, коли ти обʼєднуєшся з різними єбанашками обдарованими особистостями - подібних конфліктів неможливо уникнути. Але загальних ефект від збору голосів різних груп все одно виправдовує твою стратегію. Ти збираєш увесь спектр правих маргіналів і частину поміркованих.

І далі вже або твоя ставка зіграє, або опоненти все ж переважать. Дізнаємось 5 листопада, власне.

Хто такий Юрій Богданов

Юрій Богданов - блогер, аналітик, спеціаліст зі стратегічних комунікацій у сфері бізнесу, державного управління та політики. Колишній радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. У 2010 закінчив Київський національний економічний університет.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти