Відповідь "бідненького" росіянина з "голодної" Європи

28 липня 2022, 06:58оновлено 13 вересня 2022, 16:03
Спасибі за співчуття, але "не дочекаєтеся". Європа жива, вільна, як завжди прекрасна і гостинна.

Євросоюз, Європарламент
Більшість європейців всіляко підтримує героїчну Україну / Reuters

Знайомі росіяни, з тих, хто ще не здогадався викинути на смітник свій телевізор, переживають: як тут ми бідненькі в "голодній", то підгорілій, то замерлій без російського газу," русофобській " Європі?

Я був в останні місяці в декількох європейських столицях (зараз пишу в поїзді Відень-Берлін). Доповідаю російським інтересантам - скрізь все в порядку і ніяких особливих проблем немає.

відео дня

1. Продукти в магазинах на місці і зростання цін на них абсолютно некритичний навіть для небагатих людей.

2. Зростання комунальних платежів очікується, але по бюджетах більш-менш забезпечених людей він сильно не вдарить, а за бідних, наприклад, в Німеччині комуналку, так само як і оренду квартири оплачує держава.

3. Зростання цін на бензин призводить тільки до того, що люди менше користуються своїми авто, більше їздять на велосипедах і громадському транспорті, який дуже зручний. Просунуті берлінці і так давно рухаються подібним чином. Автомобілі, особливо великі, тут вийшли з моди. Люди намагаються користуватися ними тільки, коли немає більш здорової і екологічної альтернативи. До того ж останнім часом маятник хитнувся в іншу сторону, і бензин став навіть дешевше.

читайте такожАгент Путіна всередині Європи4. Ніяких проблем у російськомовних, що мають вид на проживання в Німеччині і більшості інших європейських країн, немає, якщо вони не під санкціями і не пов'язані з путінським режимом. Тим більше, всупереч пропаганді, немає ніяких проблем у російськомовних дітей в школах і студентів у ВУЗах. Це я, як батько школярки і студентки, говорю абсолютно впевнено. Санкції б'ють тут тільки по путінській олігархії, чиновництву і неминуче пов'язаному з ними російському бізнесу.

5. Російську культуру ніхто не скасовував. У більшості європейських країн продовжують виконувати музику Чайковського і Рахманінова, ставити п'єси Чехова, показувати фільми Тарковського і т. д. Постраждали тільки путінські підстилки, яких реально забанили в Європі і правильно зробили: Гергієв, Мацуєв і т. п. Ті, хто засудив війну, активно гастролюють по всьому вільному світу.

А головне, більшість європейців всіляко підтримує воюючу, героїчну Україну. Свідчення цьому - буквально на кожному кроці практично у всіх великих європейських містах. Багато емігрантів з Росії включені в цей процес. Вони допомагають українським біженцям, беруть участь в різних акціях з вимогою до місцевої влади посилити санкції проти путінського режиму і допомогу Україні.

Так що, спасибі за співчуття, але "не дочекаєтеся". Європа жива, вільна, як завжди прекрасна і гостинна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти