Пару слів про потенціал Південної Кореї в питаннях ВПК

16 липня 2023, 06:20
Сама ймовірність входження Південної Кореї в коаліцію країн, що підтримують Україну озброєнням, гранично радує і надихає.
Володимир Зеленський зустрівся з Юн сік Йолем
Коваленко розповів про потенціал Південної Кореї в питаннях ВПК / Колаж: Главред, фото: скріншот

У квітні президент Південної Кореї Юн Сок Йоль зробив заяву про можливу військову підтримку його країною України. Ось, Юн Сок Йоль в липні вже з несподіваним візитом в Києві!

Пару слів про потенціал Південної Кореї в питаннях ВПК, безпосередньо сумісних з номенклатурою ВСУ.

Наприклад, на озброєнні Південної Кореї досі знаходиться танковий полк Т-80У і відповідні постріли 125-мм. Також є деяка кількість БМП-3 і БТР-80. У порівнянні з іншими зразками техніки, яку використовує армія Південної Кореї, - це незначний потенціал, який не шкода буде передати.

відео дня

Ну от скажіть, навіщо вам ці 40 Т-80У, які не роблять абсолютно ніякої погоди на полі бою, при наявності понад 2 тис. зразків К1 / K1E1 / K1A1 / K1A2 / К2? Або, навіщо вам ці два десятки БТР-80, при наявності майже 2,5 тис. інших найменувань бронетранспортерів?

Крім того, у Південної Кореї досить значний артилерійський потенціал в кількості 1 300 155-мм САУ К9 Thunder і понад 1 тис. K55/К55А1, що є корейською модернізацією М109. Понад 2 300 САУ калібру 155-мм з налагодженим виробництвом пострілів даного калібру.

Непогано.

Перераховувати можна ще довго, різних цікавих позицій, які знаходяться як на озброєнні Південної Кореї, так і виробляються її ВПК. А тому, сама ймовірність входження Південної Кореї в коаліцію країн, що підтримують Україну озброєнням, гранично радує і надихає.

Власне, сподіваюся в Києві будуть прийняті правильні рішення і незабаром коаліція друзів України поповниться ще одним постачальником високотехнологічного озброєння, яке так необхідне для домінування над незліченною ордою окупантів.

Джерело

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти