Патова ситуація: чому в нових переговорах України і Росії рано очікувати прориву

29 березня 2022, 12:27
Поки що на фронті встановилася рівновага сил, а на такому тлі домовлятися майже нема про що.
Патова ситуація: чому в нових переговорах України і Росії рано очікувати прориву
На переговорах України і Росії в Туреччині не очікується проривів / Reuters

Сьогодні в Туреччині пройдуть чергові переговори української та російської делегацій. Судячи зі складу, ніяких проривів не очікується. Єдиний інтерес викликає зміна дислокації зустрічей.

Туреччина все-таки перехоплює на себе посередництво (а можливо, в подальшому і гарантії) в переговорах. Це створює для Ердогана дві переваги: по-перше, він отримує інформацію про те, що відбувається не просто з перших рук, а взагалі зсередини. І, по-друге, турки можуть на рівних правах, беручи участь у підготовці зустрічей, висувати ініціативи. Якщо не безпосередньо, то в ході особистого спілкування. Що, взагалі-то, теж важливо.

Проте, поки все впирається в те, що немає того результату, який потрібно зафіксувати. На фронтах "не-війни" поки без змін. Готівковий наступальний ресурс Кремля вичерпаний, для того, щоб його "підкинути" в систему, його потрібно звідкись взяти. Без того, щоб остаточно оголити всі напрямки всередині країни або без проведення масштабної мобілізації цього не досягти.

відео дня

Загроза застосування ядерної зброї, якщо не брати міркування чистого тероризму, теж поки не виглядає серйозною: ядерна зброя — це зброя прориву, а в чому сенс його застосування, якщо проривати нічим? З точки зору тероризму-так, тут питань немає, рівень загрози дорівнює рівню адекватності російського президента, але це питання не політики, а медицини.

Припущення, що завершення операції зі знищення Маріуполя і засіла там угруповання (за різними оцінками, чисельністю до 4 тисяч осіб) ЗСУ і "Азова" вивільнить сили, які можна буде використовувати для наступу, не дуже логічно: по-перше, на такому невеликому п'ятачку російських військ теж не дуже багато, а по-друге, це сили, призначені саме для зачисток міст, а не для загальновійськових дій.

Патова ситуація підкреслюється розпочатими контратаками ВСУ: Зеленський оголосив про повернення Ірпеня, під Миколаєвом (хоча і не дуже вдало) сили ВСУ теж контратакують. Загалом, поки встановилася рівновага сил, а на такому тлі домовлятися майже нема про що.

читайте такожРосія вже програла війну, але все ще намагається зруйнувати УкраїнуПереговори можуть просунутися або при якомусь рішучому успіху однієї зі сторін, або при досягненні стану повного виснаження обох учасників. У поточному форматі бойових дій домовлятися нема про що.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти