Перепочинок для України: чим важливі вибухи в Брянську

25 квітня 2022, 13:26
Російські генерали, думаючи як вразити нафтобази на території України, мабуть, не розраховували, що те ж саме може бути і у них в тилу.
Вибух у Брянську
Вибух у Брянську / соцмережі

Що таке нафтобаза в Брянську?

Відповідь може бути простим: перепочинок.

Дивимося на карту. Брянська інфраструктура (поки невідомо точно, згоріли тільки сховища палива або заодно і інфраструктура нафтопроводу "Дружба") є основною для поставок ПММ на військову базу в Клинцях. Одне з місць концентрації російських військ перед вторгненням і місце, де переформовуються (і поповнюються технікою і ЛЗ) війська, виведені з території Білорусі (Поліське і Чернігівське угруповання) і з території Сумської області.

відео дня

Наступ росіян на Донбасі пробуксовує. І ймовірність повторного (відволікаючого) удару росіян у напрямку Новгород-Сіверський - Шостка була не нульовою. Зараз це малоймовірно.

Додаємо сюди ж проблеми на залізничних шляхах, які мігрують слідом за російською технікою на територію РФ. Комутаційне обладнання чомусь загоряється. Особливо в прикордонних з Білоруссю районах.

І, нарешті, ще один факт: згадаємо Білгород і тамтешні склади ПММ. Які були там, якщо бути точним. Це вже база постачання угруповання, що наступає на харківському напрямку.

Таким чином РФ позбулася відразу двох точок забезпечення своїх військ паливом. Російські генерали, думаючи як вразити нафтобази на території України, мабуть, не розраховували, що те ж саме може бути і у них в тилу.

читайте такожОбстріл Одеси - або ракети у Росії не високоточні, або вона свідомо цілиться в немовлятЧи є це непереборною проблемою для росіян? Ні. Це дає Україні час - 2-3 доби і змінює логістику постачання ПММ окупантів, які намагаються наступати. Проста арифметика: чим далі нафтобаза від лінії фронту, тим більше бензовозів (вагонів, якщо постачання по ЖД) необхідно для поставки палива у війська. І тим більш вразливими стають колони постачання.

Ну і, нарешті, "а якщо проблема з інфраструктурою нафтопроводу "Дружба"? Тут, на жаль, критичної шкоди навряд чи варто очікувати. Найближча компресорна станція - Унеча - це в 30 км від Брянська. У самому обласному центрі, можливо, технічні резервуари, база зберігання обладнання для обслуговування і т.д. Тому тут, максимум, падіння тиску "в трубі" на кілька діб. Не більше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти