Перелам у війні з Росією: чому Німеччина і Франція бояться перемоги України

31 травня 2022, 09:16
Україна стане східним форпостом НАТО в Європі і займе місце РФ в системі балансів. А політичне рішення про членство України в НАТО вже є.
США потрібна тільки перемога України
Після перемоги Україні нададуть членство в НАТО швидше, ніж Швеції та Фінляндії / УНІАН

Важливий для України день – Байден оголосив офіційно "про постачання в Україну по ленд-лізу важких комплексів ЗРК". Це історичний переломний момент в ході війни. Слідом за важкими ЗРК в плані поставок ППО і ПРО Pаtriot, танки і літаки.

Втім, слід зазначити, що США, як заявив Байден, не стануть відправляти Україні ракетні системи, здатні наносити удари по території Росії. Однак джерело повідомляє, що Байден говорив про системи, які можуть вражати цілі на дистанції від 350-500 км, це частина систем MLRS, а системи меншої дальності – до 350 км – Україна все ж отримає. До Криму і Кримського моста ці ракети долетять. Допоможуть ретельно зачистити Донбас і Херсон від росіян.

Радикальний перелам у війні на користь України відбудеться і при поставках такого озброєння.

відео дня

Але за сьогоднішнім позитивним для України рішенням Білого Дому криється тривала підкилимна боротьба у Вашингтоні і голосів Путіна в старій Європі. Тут ціла детективна історія. Більше місяця тому нібито втік із Росії Анатолій Чубайс на прізвисько Рудий. Це таємний зв'язковий Путіна з проросійським лобі в політичній еліті США. Гадали, що зі Стамбула Чубайс поїде в Дубай. Але Рудий виник у Вашингтоні, як гриб після дощу. Це збіглося з масштабним активним заходом Кремля по всьому Заходу, який озвучив Макрон.

Операція називається "Не можна принижувати Росію!". Кремль підірвав всю широку густу мережу своїх старих тухлих бомбажних консервів у США і країнах Євросоюзу. З нафталіну витягли на світ божий навіть Кіссінджера, якому 99 років. Кремль включив всю свою потужну пропагандистську машину. Також підключив проплачені авторитетні західні ЗМІ.

Білий дім теж не обійшла стороною внутрішня боротьба. Група путінферштеєрів у Білому Домі на чолі з Салліваном, Керрі і директором ЦРУ Бернсом, що приєднався до них, різко пожвавилася і намагалася переламати Байдена. Мовляв, не можна Україні надавати зброю відплати, бо це розлютить Путіна. Але старий Байден за рік пройшов таку особисту трансформацію як лідер Заходу, що його ці розмови вже не вражають. У підсумку перемогла проукраїнська група впливу – держсекретар Ентоні Блінкен і глава Пентагону Ллойд Остін.

читайте такожСкоро Кремль нестямно завопить: як Росія втрачає аргумент, що пояснює анексію Криму

Блінкен і Остін для перемоги України зробили стільки, що це важко переоцінити. Президент Зеленський зобов'язаний нагородити цих людей званням "Герой України". До них можна додати ще трьох провідних співробітників фабрики думки Білого Дому інституту Atlantic Council – Девіда Фрінка, Олександра Вершбоу і Джона Гербста. Олександр Вершбоу, як і Блінкен, мають українське коріння походження їхніх родин. Це особливо приємно нам, українцям.

Прем'єр Великобританії Борис Джонсон, безумовно, є ще одним номінантом на звання "Герой України". Джонсон робив і робить все, щоб підтримувати Україну не тільки з боку Великобританії, але також на міжнародній арені. Публічно невідомий внесок Джонсона в прийняття в Конгресі закону про ленд-лізу, а він гігантський! Також Джонсон, поряд із Блінкеним і Остіном, здійснює на Байдена величезний проукраїнський вплив у всьому, завжди жорстко відстоюючи інтереси України.

читайте такожРосія закидатиме Україну трупами і старою технікою: чого далі чекати від війни з РФ

В останні вихідні Байдену не дали відпочити постійні дзвінки Макрона, Шольца і з Москви. Всі вони намагалися переконати Байдена не надавати Україні важке озброєння, ЗРК, ППО і про. Але без цього неможливо на фронті переламати хід війни ЗСУ і досягти своїх стратегічних цілей не тільки Україні, але вже і США. Їм потрібна тільки перемога України.

Блінкену, Остіну і провідним експертам Atlantic Council все ж вдалося переконати досвідченого в політиці Байдена, що франко-німецький союз завжди буде діркою в солідарності західної антипутінської коаліції. Адже в разі перемоги України відбудеться перезавантаження існуючої системи гарантій безпеки і перерозподіл балансу сил в Європі.

читайте також"Звільнення" Донбасу не вдалося: як Росія один за іншим провалює свої плани по Україні

Франція і Німеччина бояться перемоги України, бо в цьому випадку посилюється домінування США в Європі через трикутник США-Україна-Великобританія. Місце РФ займе в системі балансів Україна, яка стане самим східним форпостом НАТО в Європі.

Політичне рішення про членство України в НАТО вже є. Воно прийнято! Свій план ПДЧ ми вже відпрацювали, як жодна країна, правда, заплатили за це найдорожчу ціну. Після перемоги членство України в НАТО відбудеться швидше, ніж сьогодні Швеції та Фінляндії.

При такому розкладі Париж і Берлін втрачають свою роль вічних адвокатів і посередників між Заходом і Росією. Ця роль дозволяла Франції та Німеччині стригти хороший економічний, політичний і корупційний урожай. Тому Макрона і Шольца категорично не влаштовує завершення нинішньої війни перемогою України.

читайте такожЧим війна України і Росії вигідна США, і чому Штати допомагають українцям перемогти

На противагу Парижу і Берліну завершення війни виключно перемогою України необхідно англосаксам – США і Великобританії. Ось ті надійні союзники, на яких Україна може завжди спертися.

Крім того, Париж і Берлін категорично не влаштовує посилення впливу США і Великобританії в Європі, завдяки домінуванню в регіоні їх союзника – України. Що повністю вписується в логіку цілей США, озвучених Остіном в Рамштайні: в результаті війни в Україні РФ повинна настільки ослабнути, щоб вона більше ніколи не могла здійснювати свої агресивні дії.

Така Україна завдяки своєму геополітичному розташуванню на карті повністю вписується в логіку закону США "Доктрина світової геополітичної гегемонії США і національної безпеки".

читайте такожСпроба злити Україну Путіну провалилася: чому біситься Франція

Показово, що власну національну безпеку США забезпечують і бачать виключно за рахунок своєї світової геополітичної гегемонії.

Основоположні принципи цього Закону розробляв 50 років тому ще Бжезинський. Очевидно, вже тоді в США виношувалися стратегічні плани розвалу СРСР. Президенту Рейгану довелося лише втілити в життя раніше розроблену програму знищення совка.

Юрій Радухін, публіцист, політичний експерт

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти