Перестаньте шукати ворогів серед своїх, перестаньте жерти один одного

5 листопада 2023, 20:29
Як ми зможемо перемогти, якщо ми відштовхуємося від невірних посилів за якими слід невірна оцінка ситуації за якими слідують невірні дії.
Перестаньте шукати ворогів серед своїх, перестаньте жерти один одного
Ми повинні воювати розумом, а не м'ясом / колаж: Главред, фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ, Міноборони РФ

Дорогі мої, прокиньтеся! Теза: Поразка - це коли ми не визволимо своїх людей і не відстояли свої території.

Відповідь: коли Німеччина зазнала оглушливої поразки, вона втратила величезні території в 1945 році (західна частина Польщі, Східна Пруссія, Судети, де жили мільйони німців) і не повернула їх. У вашій логіці Німеччина повинна була покласти всіх німців, щоб це зробити. Так, забув, в 1948 році від Німеччини ще попливла і НДР. Але німці не оголосили війну, а просто стали чекати і піднімати свою країну. У підсумку в 50-60-і роки Німеччина стала економічним тигром Європи, а в 80-і роки її перевага була настільки очевидною, що східні німці мріяли втекти до ФРН, поки не впала стіна. І що ж робили німці далі? Вони полізли до Пруссії? Сілезію? Спробували забрати Судети або Померанію? Ні, вони прийняли існуючий порядок речей і роблять все, щоб Німеччина адаптувалася до викликів і життя в країні було приємним для громадян.

відео дня

Що роблять українці протягом своєї історії? Сруться між собою перед лицем смертельної небезпеки. Жеруть своїх кращих лідерів (навскидку, Виговський, Дорошенко, Скоропадський), а потім буквально жеруть своїх дітей, надівши чергове ярмо. Хто винен, що ненависть один у одного затьмарює настільки розум, що він ігнорує очевидне? Що Україна протиставить, коли завод у Татарстані почне виробляти 500 тис FPV-дронів на місяць? Не на рік, а на місяць. І це один завод! Чим ми будемо відповідати? Вихвалянням найбільших? Тавруванням всіх, хто бачить очевидне, говорить про це, як агентів ФСБ?

Як ми зможемо перемогти, якщо ми відштовхуємося від невірних посилів, за якими слідує невірна оцінка ситуації за якими слідують невірні дії. Залужний буквально визнав це, Арестович говорить про це кожен день, але замість того, щоб протверезіти нам пропонують далі сидіти в будиночку і чекати, коли "Захід нам допоможе" і прилетить якась вундервафля.

А якщо не прилетить? Який план Б? Ми витратили 40 млрд гривень на дрони. Це 2 мільйони безпілотників FPV, але де вони? Якщо ми витратили 40 млрд, а бригади благають передати хоч один мавік, то що це? Відповіді на ці питання визначать результат війни. І чим довше ми будемо ігнорувати реальність, тим швидше війна закінчиться нашим... розгромом. Тому що чим раніше ми вийдемо з марення ілюзій, тим швидше ми почнемо діяти адекватно.

Ми повинні воювати розумом, а не м'ясом. Ми ніколи не переможемо м'ясом. Тому що у них його в рази більше. Вони зараз дадуть громадянство 7 млн азіатів з ЦА і отримають ще сотні тисяч піхоти, якої не шкода. А нам повинно бути шкода кожного бійця, тому що нас тупо менше. А "наші баби їх не народять". У нас найнижчий Індекс фертильності у світі!

Ми або станемо думаючої нацією, де "людина понад усе", або ми знову програємо і знову, я підкреслюю, неминуче знову разом зі стадами російських баранів нас поженуть завойовувати Європу і весь світ через маніакальні фантазії російських царів.

Тому ми не повинні мочити один одного, а використовувати все, що у нас є, щоб відбитися зараз, устоятися, розвинутися, отримати міць, яка дозволить нам вирішувати наші стратегічні завдання за допомогою розуму і креативу, якого у нас з надлишком.

Прокиньтеся і перестаньте істерити! Перестаньте шукати ворогів серед своїх. Перестаньте жерти один одного, коли кожен день гинуть сотні наших кращих людей, тому що ми не до кінця організували оборону по розуму. Зовсім не реорганізували економіку. Геть не перебудували мізки до завдань довгої, складної і дуже небезпечної боротьби з найпотужнішим ворогом. Ми або напружимося, або загинемо!

Хто такий Юрій Романенко

Романенко Юрій Віталійович (нар. 26 грудня 1977, Волинська область) - український політичний журналіст, головний редактор інтернет-видання "Хвиля", співзасновник Українського інституту майбутнього.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти