Перейдений Рубікон Путіна: чому з ракетних ударів по Україні може початися третя світова

24 лютого 2022, 17:42
Якщо протягом декількох годин Захід не відреагує, ласкаво просимо до третьої світової: Україна – лише перший крок, далі буде Грузія, Молдова, Прибалтика.
Ціль перших дій Москви – створення паніки
Через пару днів Путін запропонує підписати Мінськ-3

Росія не має наміру вести тривалу повномасштабну війну з Україною – нічим. Путін кинув у перший бій все, що стояло навколо України на кордонах, і у нього немає ні другого ешелону, ні резерву. Тому вже за пару днів Путін запропонує підписати Мінськ-3.

Як уже відомо, операція РФ називається "Стрибок мангуста" і передбачає бліцкриг: введення військ і нанесення ударів по об'єктах військової інфраструктури по всій території України. Міноборони РФ офіційно підтвердило удари і запевнило, що мирним громадянам у нашій країні нічого не загрожує.

До речі, я думаю, що повідомленням російського міноборони про те, що Росія не буде завдавати ударів по мирному населенню, можна вірити. Адже якщо будуть великі жертви серед мирного населення, то Путін отримає величезний опір суспільства. А навіть у своєму зверненні він підкреслив, що буде боротися з київською "хунтою", з тими, хто в 2014 році здійснив "державний переворот", а народ України – для нього "братній народ". Путін, як і раніше, розділяє владу і народ, відмовляючись розуміти, що ми самі обрали цю владу.

відео дня

читайте такожПрограма максимум Путіна - капітуляція Києва

У будь-якому випадку, мета перших дій Москви – створення паніки з тим, щоб українське суспільство змусило президента Зеленського піти на капітуляцію. У найближчі два дні, можна не сумніватися, Росія буде намагатися завдати максимальної військової поразки Україні в міру її власних сил.

Ми витримали основний удар – першу хвилю, а тепер будемо поступово локалізовувати загрози за напрямками. Небо над Україною вже оголошено безпольотною зоною, але при цьому наша бойова авіація щосили працює. У Сумах та інших містах щосили готується територіальна оборона, тобто люди збираються захищатися. У Запоріжжі наша авіація охороняє об'єкти інфраструктури, АЕС, наші винищувачі в повітрі. Вранці і над Києвом літали винищувачі, збили безпілотник. По суті, в Києві не впало жодної ракети, тобто Росія не змогла повністю придушити нашу систему ППО. У Борисполі ППО стріляло по російських безпілотниках, над Києвом – теж. Не все так погано, ми добре тримаємося.

Зверніть увагу на те, що стійко працює інтернет і зв'язок. Думаю, Росія свідомо не стала їх глушити, щоб якомога швидше поширювалася паніка. Але при цьому ведуться кібератаки на наші державні сайти, особливо силових структур. Це – складова частина операції.

читайте такожЧого чекати від Путіна після ракетних ударів по Україні

Ще раз, головне – перший удар і перша хвиля паніки. Важливо, щоб не злякалося українське суспільство, і президент не погодився на капітуляцію. Розрахунок Кремля на те, що в перший день атаки буде паніка, а в другій люди вийдуть на мітинги з гаслами "Ні війні" і "ми хочемо миру, все одно – якого". Розрахунок у противника тільки такий, тому що тривалу війну Росія не потягне. Росії необхідний бліцкриг і Мінськ-3.

Якщо ні, то захопивши Україну силою, утримати її у РФ не вийде – занадто вже велика територія. Це нереально, тоді доведеться бомбити міста, а населення "придавити до підлоги". Неспроста Путін сказав, що починає "спеціальну військову операцію", тобто він буде діяти силовими методами, примушуючи нас до політичної капітуляції.

Потрібно відзначити, що вже оголошено про створення антиросійської коаліції у складі України, США, Великобританії та Польщі, і президент зажадав, щоб наші західні партнери ввели ті санкції, які вони обіцяли, в тому числі відключили Росію від системи SWIFT.

Якщо Захід протягом декількох годин не відреагує, то ласкаво просимо до третьої світової. Тим більше, за інсайдерською інформацією, Україна – це лише перший крок для Путіна. Далі буде Грузія, потім Молдова, потім Прибалтика. Мінімальний план Путіна – вийти на кордони Радянського Союзу.

Таким чином,усе те, що почалося вранці 24 лютого, цілком може бути початком третьої світової війни. Путін вже не зупиниться, оскільки для нього це останній шанс. При цьому він прекрасно розуміє, на що йде, які санкції загрожують за це Росії. Путін розраховує на те, що Захід поступиться, адже Захід завжди поступався в кризові моменти. Наприклад, згадайте Карибську кризу – тоді американці відступили.

читайте такожЗупинити Путіна може тільки його фізична смерть

Якщо гопник нападає на когось у підворітті та отримує в морду відразу ж, то все, напад провалився. Якщо опір жертви придушено, нападник переміг.

Якщо Росія візьме Україну, Путін поставить на коліна весь Захід. І в західних країнах, особливо в США, це добре розуміють.

В принципі, все те, що Путін спробує вкласти в Мінськ-3, до чого будуть примушувати українську владу, вже відомо. Все це було озвучено в ультиматумі Путіна: відмова України від НАТО, закріплення нейтрального статусу, повне роззброєння і демілітаризація країни. Якщо ми зробимо це, ми залишимося беззбройними, і тоді Путін зможе взяти нас голими руками. Плюс – нова вимога про те, щоб Україна стала конфедерацією, до складу якої увійдуть "ЛНР" і "ДНР" з правом вирішального голосу.

Якщо Україна не погодиться, то бути великій війні. Заморозка конфлікту за нинішніх обставин вкрай малоймовірна. Путін перейшов Рубікон, і тут – або пан, або пропав.

Олег Жданов, полковник запасу, військовий експерт, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти