Перші ознаки того, що Росія видихається: чому противник більше не може активно наступати

4 березня 2022, 17:09оновлено 30 березня 2022, 16:39
Затягування бойових дій у стратегічному відношенні веде до неминучої поразки РФ.
Темпи наступу російських військ набагато менші, ніж ще 2-3 дні тому
Одночасно наступати і закріплювати за собою захоплену територію у російських військ не виходить

Після чергової "оперативної паузи", поповнивши запаси предметів матеріально-технічного постачання, поповнивши низку підрозділів і частин, противник перейшов до активних дій.

Але, звертаю вашу увагу на низку цілком очевидних і об'єктивних факторів, які вельми суттєво впливають на темпи просування військ противника.

По-перше, наступати одночасно на всіх напрямках Росія вже не в змозі. Причому розмах і обсяги наступальних, активних дій противника явно різко знизилися в своїх абсолютних значеннях. В основному вони обмежуються тактичним і лише в окремих випадках оперативно-тактичним рівнями. Про жодні "глибокі" стратегічні операції вже не йдеться.

відео дня

читайте такожВ Україні вирішується доля світу: режим Путіна зазнає аварії сам або згине разом з усім світом

По-друге, темпи наступи набагато нижчі, ніж ще 2-3 дні тому. І для цього, судячи з усього, існує ціла низка передумов.

По-третє, угруповання, що наступають, зазнають дуже істотних втрат, які противник не в змозі заповнювати в повній мірі одразу і одномоментно.

По-четверте, постачання і забезпечення наступаючих тактичних груп противника залишається його Ахіллесовою п'ятою. Спроби забезпечити свої комунікації закінчуються різким зниженням темпів настання, а то і необхідністю зупинятися. Одночасно наступати і закріплювати за собою захоплену територію у російських військ не виходить. Або одне, або інше...

читайте такожЩо стоїть на шляху планів Путіна щодо відновлення російської імперії неволі

По-п'яте, головний фактор – час. Затягування бойових дій у стратегічному відношенні веде до неминучої поразки РФ. У Кремля в такому випадку просто банально закінчаться гроші і ресурси на широкомасштабну військову кампанію. Так, певні запаси у нього є, але з плином часу вони неминуче вичерпаються (поповнювати їх необхідними темпами, як це відбувалося раніше, до початку вторгнення, Кремль на сьогодні практично позбавлений можливості). Перші ознаки цього, до речі, вже видно...

Водночас Україна, користуючись підтримкою світової спільноти, має можливість значною мірою поповнювати свої можливості для опору. Причому не просто до формального опору, а до такого роду опору, який завдає противнику втрати, які складно відновити.

Костянтин Машовець, військовий журналіст, координатор групи "Інформаційний спротив", автор книги "Діалоги з нулів"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти