Перший раунд Путін програв і перейшов до плану Б

23 лютого 2022, 12:04
"Грузинський варіант" в Україні не пройде. Україна значно більша, сильніша та досвідченіша.
Перший раунд Путін програв і перейшов до плану Б
Україна не мала жодної виключно військової поразки у 2014-2015 роках / Фото Reuters

В своєму аналізі поточної ситуації я виявився правим і всі ці "вторгнення о 3 годині ночі" і "бомбардування Києва" виявились інформаційно-психологічними операціями Путіна.

Цей раунд він програв. Нерви українців виявились міцнішими, ніж він думав. Тепер Путін перейшов до плану Б. Ми поки що не до кінця розуміємо його, але цей план може мати наступну "вилку": продовження тиску на Україну (погрозами вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей) або "грузинський сценарій" розвитку подій. Однак, для цього у Путіна дуже мало часу. Довготривале утримання військ в польових умовах вздовж українського кордону - виснажить його армію морально та фізично.

читайте такожУспіхи України в офіційній війні з Росією: підсумки першого дняУ випадку якщо він наважиться на повномасштабний наступ і війна продовжиться більше двох тижнів( думаю вони розуміють що "бліцкригу" не буде) - це повністю виснажить сили РФ і ( якщо на додачу будуть адекватні санкції) створить умови для політичного та соціального катаклізму в середині самої Росії. При такому розвитку подій, цілком можливий крах економіки і переворот з заміщенням самого Путіна на престолі. І це в Кремлі чудово розуміють, достатньо подивитися на їх перелякані обличчя по ТБ.

відео дня

Ну а якщо ще Ердоган займе правильну позицію і перекриє проливи, то Кремль очікує ще одна військова катастрофа, але вже з її військовим контингентом в Сирії. В сирійського угруповання РФ почнуться проблеми з забезпеченням і воно швидко закінчить своє існування.

"Грузинський варіант" в Україні не пройде. Україна значно більша, сильніша та досвідченіша. Тут не треба перебільшувати сил агресора і применшувати власні сили. Вважаю, що Кремль вчинив грубу помилку і в ендшпілі ( якщо ми не припустимося грубих помилок) на них чекає поразка.

Чого треба боятися?

Головне чого треба остерігатися при будь-якому з сценаріїв, то це зради. Україна не мала жодної виключно військової поразки у 2014 -2015 роках. Все що було - це наслідки, які відбулися саме в результаті зради.

читайте такожЗахід впровадив дуже "лайтові" санкції проти ПутінаЧи захистить Україну в таких умовах ЗСУ?

ЗСУ - це не міфічний ангел з крилами та мечем. ЗСУ - це велика державна військова, але бюрократична організація. Організація яка не дивлячись на героїзм окремо взятих бійців та командирів зможе захистити країну лише так, як їй дозволить це зробити керівництво. Тому можливі зради на будь-яких рівнях керування - це зараз найбільш вузьке місце в обороні України. І тому нам потрібно бути готовими допомогти армії та захистити самих себе.

читайте такожПутін знайшов "крайнього" - мертвого ЛенінаУкраїнці вже не одноразово демонстрували, що не дивлячись на будь-які погрози, договорняки та підступні плани - об’єднавшись в потрібний момент, ми завжди можемо змінити ситуацію на власну користь.

Але Україна має використовувати всі можливі інструменти для свого захисту. Тисячі ветеранів мають бути звільнені з в‘язниць та різного виду "слідств" і зайняти своє місце в рядах захисників України. Зараз важливим є кожен штик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти