Щодо Рижівки та Сумської області: що потрібно знати

11 червня 2024, 19:10
399
Наступ у районі Великої Писарівки для росіян вилився б у великі втрати.
Щодо Рижівки та Сумської області: що потрібно знати
Війна в Україні / Колаж: Главред, фото: ііноборони РФ, скріншот: google.maps

Якийсь російський дон опублікував відео, на якому, як він заявив, зафіксовані бої в селі, яке в підсумку браві каДирівці "асвабадили"...

Що тут скажеш. Мабуть, цьому дону давно не було чим поділитися у своїх соцмережах, а тому він віддав наказ героїчних борцунів зі світлофорами, парканами і бордюрами захопити абсолютно порожнє село на кордоні з Росією. Причому не просто за 500 метрів або навіть 100 метрів від кордону, а по суті, воно є агломерацією з російським Тьоткіно.

За фактом, село з 2022 року в сірій зоні, там немає українських військових і місцевих жителів практично немає. Зі свого боку, це село - вхідні ворота в Тьоткіно, а російське Тьоткіно - вхідні ворота в Рижівку.

відео дня

Загалом, не сталося нічого феноменального, оскільки російські ДРГ заходили в Рижівку неодноразово, після чого отримували там від наших контр-диверсантів... загалом отримували і село знову опинялося в сірій зоні. Але тоді це все проходило без пафосу і піару рівня дона.

Що ж до самої ситуації в Сумській області - російське командування не відмовилося від планів відкриття ще одного фронту, але поки що не визначилося, де саме і чи потрібно, з урахуванням гострої нестачі сил та засобів на двох харківських майданчиках з утилізації РОВ, які вже посилили не лише підрозділами 6 ОВА та 1 ТА зі складу групи військ "Захід", але й підрозділами 83 83 ОВА і 1 ТА зі складу групи військ "Захід".Захід", але підрозділами 83-ї ОДШБр, з Краматорського напряму і 155-ї ОБр МП з Курахівського, а віз і нині там же... Причому цей віз СОУ продавлюють північніше.

І якщо РОВ будуть відкривати новий фронт у Сумській області, то це аж ніяк не буде Рижівка, затиснута руслами річки Сейм та її притокою - Вир. Ось прямо ідеальна позиція для "великого" наступу в Сумській області... Чи?

Заради піару меншими засобами, вони і справді можуть спробувати розвинути цей перформенс у напрямку Ахтинського і Голишівського, тобто, не виходячи за межі сірої зони і не зближуючись з нашими оборонними рубежами, але надаючи цим діям гіпертрофовано підвищену увагу.

Тобто, наступ у районі Великої Писарівки для росіян вилився б у великі втрати, і в напрямку від Суджі на Юнаківку вони потрапили б у м'ясорубку, а тут, захоплюй села в сірій зоні і розповідай про епічні перемоги. Поки не під'їдуть контр-диверсійні підрозділи і не випхнуть героїчних донів у їхні аули... Якщо тільки похмурі генії з Фрунзенської набережної не вирішили використати Рижівку як відволікаючий маневр. Ну так, ну так...

Загалом, не втрачаємо пильності.

Хто такий Олександр Коваленко

Коваленко Олександр народився 15 грудня 1981 року в Одесі. Закінчив Одеську Академію зв'язку ім. Попова. З 2014 року бере активну участь у протидії агресії Росії проти України. Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір". Провідний експерт Українського Центру дослідження проблем безпеки. Український політичний і економічний блогер під ніком "Злий одесит".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти