Чому Авакову різко закортіло у відставку

14 липня 2021, 07:42
Неможливо просто викликати такого політичного важкоатлета як Аваков до себе в кабінет і просто змусити його писати заяву про відставку.
Арсен Аваков
Арсен Аваков / УНІАН

Спочатку про факти.

Є заява про відставку. Але це ще не результативне голосування Ради за відставку. Голосування, призначене на 25 липня, говорить про те, що голоси ще доведеться збирати. Але думаю, зберуть.

Президент Зеленський запропонував на посаду міністра МВС не кадрового міліціонера, а експерта Інституту Майбутнього Дениса Монастирського. З особистого досвіду знаю, що МВС — це держава в державі, і швидко взяти його під контроль надзвичайно складно. Як мінімум, це призначення всіх своїх керівників обласних управлінь МВС, на що необхідно по-хорошому від трьох до шести місяців.

відео дня

Тепер про міфи.

читайте такожАрсен Аваков офіційно подав у відставкуНеможливо управляти МВС віддалено, які б дружні стосунки не були у колишнього і нового міністра. Вплив з боку Офісу президента завжди буде більш прямим. У цьому сенсі Монастирський - людина Офісу президента, а не Авакова.

Неможливо просто викликати такого політичного важкоатлета як Аваков до себе в кабінет і просто змусити його писати заяву про відставку. Якщо все-таки написав (а він написав і оприлюднив!), то значить, сам цього захотів.

Питання, чому?

Єдина здорова мотивація - це небажання Арсена Авакова встати повністю в кільватер президента Зеленського і покірно зачищати силовим чином всі косяки його влади. Косяки не тільки по корупції і підвищенню цін і тарифів, а й зовнішньополітичні косяки. Мова про жорстке силове припинення майбутніх протестів у відповідь на спробу імплементувати "Мінськ" у вигляді "формули Штайнмаєра" в українське законодавство. Характерно, що заява з'явилася відразу після візиту Володимира Зеленського до Німеччини, де йому всі розповіли про безальтернативність "Мінська" і відсутність європейських грошей на латання українського бюджету.

Мати похмілля від чужої п'янки не хоче ніхто, Аваков не виняток.

Що чекає?

Якщо Рада за відставку все ж не проголосує, то це означатиме, що головний в країні — зовсім не президент Зеленський. З усіма витікаючими наслідками.

Якщо відставка Авакова буде проголосована, і він перейде в активну опозицію, то мої похмурі передчуття щодо катастрофічного люмпен-Майдану стають куди більш обгрунтованими.

Навіть і не знаю, який варіант гірше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти