Чому Байден боїться ядерних погроз Путіна?

18 квітня 2024, 06:10
Давайте не панікувати. Ми впораємося і без допомоги Штатів. Навіть китайці в нас вірять.
Чому Байден боїться ядерних погроз Путіна?
Байден та Путін / Коллаж: Главред, фото: whitehouse.gov

Байден боїться ядерних погроз Путіна, тому Америка недостатньо допомагає Україні. Про це пише The Wall Street Journal.

Це як у кіно, коли бандит, захопивши заручників або погрожуючи підірвати бомбу в хмарочосі, вимагає 100 млн доларів, гелікоптер і наркотики. Якщо дати йому все це - він втече, а потім візьметься за старе.

Так і з росією - бояться, що кремлівські божевільні шандарахнуть атомною бомбою, означає сьогодні віддати Україну, завтра Прибалтику, післязавтра Польщу, а далі - пішло-поїхало...

відео дня

Так і без Америки можна залишитися.

Що робити нам? - Багато думати про те, де на болотах зберігаються ці чортові бомби... Щоб не загубили.

Давайте не панікувати. Ми впораємося і без допомоги Штатів. Навіть китайці в нас вірять. Ось що пише професор Пекінського університету, директор Центру досліджень росії Фен Юджун (до речі, він активний учасник путінського Валдай-клубу) у статті "Russia is sure to lose in Ukraine" (Росія однозначно програє в Україні), опублікованій у виданні The Economist:

"...На перебіг війни впливатимуть чотири основні чинники.

По-перше, це рівень опору та національної єдності, виявлений українцями, який досі був надзвичайним.

Друге - це міжнародна підтримка України, яка, хоча останнім часом і не виправдовує очікувань країни, залишається широкою.

Третій фактор - це природа сучасної війни, змагання, що включає в себе поєднання промислової потужності та систем командування, контролю, зв'язку і розвідки.

Останній фактор - інформація. Коли справа доходить до ухвалення рішень, путін опиняється в пастці інформаційного кокона через те, що він так довго перебуває при владі.

Російський президент і його команда з національної безпеки не мають доступу до точних розвідувальних даних. У системі, якою вони керують, відсутній ефективний механізм виправлення помилок. Їхні українські колеги в цьому сенсі більш гнучкі та ефективні.

У сукупності ці чотири чинники роблять остаточну поразку росії неминучою. Згодом вона буде змушена піти з усіх окупованих українських територій, включно з Кримом.

Хто такий Юрій Касьянов

Військовослужбовець ЗСУ, волонтер, активіст ініціативи "Армія SOS", очільний ініціативи "A. Drones". Радіоінженер, спеціаліст з аеророзвідки. Займається виробництвом дронів і БПЛА для української армії і безпосередньо аеророзвідкою, заснував громадське дослідно-конструкторське бюро безпілотної авіації "Matrix-UAV".

Закінчив Київське вище військово-авіаційне інженерне училище в 1991-му, потрапив за розподілом служити в Білорусь. Повернувся до України в 2001 році.

На своїх сторінках у соцмережах активно аналізує ситуацію на фронті.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти