Чому Байден так "закусився" на Китай

14 червня 2021, 09:30
Завдання нинішньої адміністрації Байдена - не допустити у 2023 році продовження повноважень Сі Цзіньпіна. Це і є критерій її успіху або неуспіху.
Джо Байден
Завдання адміністрації Байдена - не допустити у 2023 році продовження повноважень Сі Цзіньпіна / Reuters

Після того, як Путіна без жодних церемоній попросили геть з клубу G8, який повернувся до колишнього формату G7, повідомлення про саміти "сімки" в російських ЗМІ стали вкрай скупими і посередніми. Вони в основному ні про що. Скажімо, цього разу наші впивалися порушенням Королівського протоколу подружжям Байденів. Змістовній частині зустрічі приділяється набагато менша увага. А даремно.

"Сімка" досить докладно розглядала питання відносини з Китаєм і Росією. Мабуть, це і було мало не основною темою, причому щодо Китаю думки розійшлися, і досить кардинально.

Чому Байден так "закусився" на Китай, відомо. Свого часу відомі Рокфеллери взяли "під себе" Китай і надали китайському керівництву колосальну підтримку у проведенні масштабних і буквально небачених реформ початку нульових. Однак ключовим параметром підтримки була наявність у керівництві Китаю глобалістських сил, які представляв китайський комсомол. Але у 2013 році виникли проблеми — біля керма країни встав представник партії і національно-орієнтованих кіл Китаю Сі Цзіньпін. А у 2018 році він отримав право на безстрокове перебування при владі. Відповідно, глобалістська повістка на китайському питанні серйозним чином спіткнулася.

відео дня

читайте такожДружба проти Китаю і ризики для України: чого чекати від зустрічі Байдена-ПутінаЗавдання нинішньої адміністрації - не допустити у 23 році продовження повноважень Сі Цзіньпіна. Це і є критерій успіху або неуспіху адміністрації Байдена. Її перемога або розгромна поразка. Цілком можливо, що настільки нетривіальна виборча кампанія в США у 2020 році з очевидними порушеннями, фальсифікаціями і майже підійшла до межі соціальної і політичної стабільності — це якраз вимушена необхідність перехопити управління в США для вирішення китайської проблеми-23. Ба більше: дуже може бути, що одним з ключових недокументованих завдань нинішньої "пандемії" теж є спроба якимось чином розв'язати цю проблему. Чому - питань немає. Якщо Сі Цзіньпіну вдасться утримати владу у 23 році, виникне прецедент, а отже, він може повторити його й у 28 році. Що для глобалістів взагалі ніж в печінку.

Їх зрозуміти можна - стільки зусиль і стільки коштів було вкладено в модернізацію Китаю, але користуватися цим будуть їх ідеологічні противники, причому так, як це взагалі не передбачалося.

Востаннє Захід так зганьбився з Гітлером. Гітлера вирощували для сутички з Радянським Союзом, але він вивернувся на якомусь етапі й почав трощити своїх творців. Тому довелося докладати просто титанічні зусилля для виправлення цього прорахунку.

З Китаєм - така сама історія. Глобалісти зробили все в першому десятилітті нинішнього століття, щоб Китай став світовою фабрикою, звільнивши розвинені країни для будівництва постіндустріального укладу. Але в такому форматі Китай був приречений на перманентні кризи на зразок кризи 2008 року, і саме тому було насилу і непросто, але ухвалене рішення про істотну трансформацію китайської моделі, що пішло всупереч з початковим проєктом глобалістської еліти.

читайте такожЗМІ назвали нове місце зустрічі Байдена і Путіна і заявили про слід КитаюПрихід Сі Цзіньпіна взагалі поставив хрест на цьому проєкті, з чого, загалом, і почалися наростальні суперечності. Власне, реанімація і перенесення тягаря на проєкт двох партнерств (Транстихоокеанського і Трансєвро-атлантичного - TIP і TTIP і супутніх їм проєктів) були зроблені якраз у відповідь на проблеми з китайським проєктом. Але обидва партнерства були поховані Трампом майже в перші дні приходу його в Білий дім, і сьогодні реанімувати проєкти, які знаходяться в комі, вкрай непросто.

Загалом, проблем достатньо. Їх якраз "сімка" й обговорює. Але у зв'язку з тим, що нашого геостратега викинули з "вісімки" за природний кретинізм і безпросвітну тупість (трієчник він і є трієчник), то нам тепер все це нецікаво. А тому "сімка" цікава тільки в розрізі того, що Байден не так встав, порушивши протокол. Світська хроніка...

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти