Чому дискутувати з бункерним дідом Україні не потрібно

30 травня 2024, 06:10оновлено 31 травня, 13:02
560
Російський керманич давно і міцно зациклений на українському "майдані".
Зеленський, вибори
Зеленський та вибори / Колаж Главред, фото: посольство України в Португальській Республіці, Офіс президента

Дискутувати з бункерним дідом на юридичні теми - марна справа. Тим більше марна справа - вести дискусію щодо норм Конституції України з найбільшим у світі її порушником. Адже дуже дивно, коли ти якісь статті читаєш, але вперто не помічаєш статтю 133 "До складу України входять: Автономна Республіка Крим..., Донецька..., Запорізька..., Луганська..., Херсонська... області... та Севастополь."

Тут читаємо - тут не читаємо? Власне, досить виконати Конституцію України, і війна завершиться. А там і вибори можна буде провести.

Але повторюсь - це все не про право. Зеленський на думку бункерного "став нелегітимним"? Тобто, до того був легітимний? І він посилав захоплювати Київ і "валити" повністю легітимну українську владу, усвідомлюючи її легітимність?

відео дня

А як же теза, що "після 2014 року в Україні був переворот і влада нелегітимна", яку він радісно згодовував своїм прихильникам? І саме через "нелегітимність" він почав 2014 року війну. А тепер виявляється, що влада в Україні була легітимна?

Тому не треба занурюватися у ці помиї. Головне тут інше. Я довго думав, чого це бункерний дід так відверто сам особисто почав озвучувати тези про "нелегітимність"? Це ж найгірший спосіб поширити ці думки в Україні, де вони тепер міцно будуть асоціюватися з російськими агресорами та їхнім вождем.

А потім зрозумів. Він не до народу звертається. Для нього ніяких народів не існує. Є плебс, "чернь", який не відіграє жодної ролі. Бо у нього самого у державі лише плебс та "чернь", і він не може уявити, що десь не так.

Він звертається до української "еліти", і, зокрема, її парламентської частини. Влаштовуйте переворот, захоплюйте владу, і ми з вами "домовимося" - я вам щедро віддячу. І вже потім можна буде "загнати народ у стійло", бо бункерний свято вірить у таку можливість.

Взагалі, російський керманич давно і міцно зациклений на українському "майдані" (як він сам його розуміє), і дуже сильно хоче влаштувати "майдан навпаки", і у такий спосіб "відіграти це назад", хоча виходить він із абсолютно невірного розуміння природи майдану як такого.

Для кремлівського вождя Майдан - це суто змова та заколот еліт, підбурюваних "колективним Заходом". Відповідно, "майдан навпаки" - це така сама змова, але в його власних інтересах.

Тому він і говорить про "нелегітимність" та "нову українську владу" особисто. Він хоче послати сигнал тим українським політикам, що хотіли би вступити з ним у торги, що він сам особисто стоїть за цим процесом, і може гарантувати всебічну вдячність.

Власне, Р. Стефанчук уже відповів, але, думаю, в оточенні бункерного діда розраховують на інших українських парламентарів. На кого? А давайте поспостерігаємо, як вони себе будуть поводити. Від декого я чекаю на дуже цікаві заяви.

А росіяни досі нас не зрозуміли. Почали записувати ІПСО українською, змінили тези, переробили пропаганду, диверсифікували вплив... але досі так нічого і не зрозуміли. Так само переносять аналогії власного внутрішньоросійського досвіду на нас. Це велика помилка.

Хто такий Петро Олещук?

Петро Олещук - політолог, викладач КНУ імені Тараса Шевченка. Народився в Прип'яті в 1983 році. Закінчив у 2006 році філософський факультет університету імені Шевченка. Автор понад 30 наукових праць з політології, пише my.ua.

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти