Чому Кремль приречений програвати кожну розв'язану ним війну

21 квітня 2022, 13:18
За майже два місяці війни Росія так і не спромоглася назвати причини війни в Україні. А це говорить лише про одне: насправді цих цілей немає.
війна, війська
Росія не збирається закінчувати війну в Україні / Reuters

Російська "спеціальна військова операція" завершиться, коли загрози через освоєння України НАТО будуть усунені. Про це заявив директор другого департаменту СНД МЗС РФ Олексій Поліщук. "Спеціальна військова операція завершиться тоді, коли будуть виконані її завдання. У їх числі захист мирного населення Донбасу, демілітаризація і денацифікація України, а також усунення загроз Росії, що виходили з української території через її освоєння країнами НАТО", - зазначив дипломат.

Названі чотири завдання, причому жодна з них не має кінцевого виміру просто за своїм визначенням. "Захист", "денацифікація", "демілітаризація" - це процес, але ніяк не мета. "Боротьба зі злочинністю", наприклад, не може бути метою, бо вона нескінченна в часі. Рівень злочинності можна зменшити до певного значення — ось це цілком конкретна мета, яку можна виміряти. Процес такого виміру не піддається.

Новий винахід у сучасному чиновному новоязі - "освоєння України країнами НАТО". Я приблизно розумію, що таке "освоїти виділені бюджетні кошти": вкрасти 90 відсотків, на решту 10 побудувати картонний рейхстаг, взяти сотню неосуд, переодягнути їх в хакі і зняти це все на відео. І відзвітувати. "Освоїти Україну" - тут простір для інтерпретацій. Безмежний. Розумійте як хочете.

відео дня

Майже два місяці йде "не-війна", але виразно ні в кого озвучити в чому, власне, суть цього заходу, які його цілі і завдання, так і не виходить. Весь час якась повна ахінея. Що в цілому може говорити тільки про одне: насправді цілей дійсно немає.

Є, можливо, якісь фантомні електричні імпульси в керівному мозку, які і є причиною, по якій зараз гинуть люди, але раціональних завдань ніхто поставити не в змозі, так як їх просто немає.

Всі без винятку загрози, про які сьогодні говорять в Кремлі, створені самим Кремлем. Причому якраз тими самими людьми, які про них і говорять. Саме ці люди вбухали в корупційні схеми в Україні сотні мільярдів доларів (за версією Медведєва ще в кінці нульових років, не менше 200 млрд доларів було витрачено на якусь "допомогу" Україні) — і всі ці сотні мільярдів бездарно проср..на. Саме ці люди послідовно влаштували дві холодні газові війни, які потім переросли в гарячі. І в кожній з них примудрилися програти. Саме ці люди послідовно і крок за кроком втрачали все найближче і навколишнє Росію зарубіжжя, навіть складно сказати, де ще тепер слово "Росія" не зустрічається зі страхом або ненавистю.

читайте такожРосія програє війну в Україні: як Путін зробив фатальну помилкуАле винен хтось інший. Це не ми, це вони. Тому ми будемо вас трошки бомбити, щоб ви нас полюбили. І сьогодні випалюється бомбами саме "російська" Україна, яка тепер буде ненавидіти свою як би другу батьківщину лютою ненавистю поколіннями. Але винні якісь абстрактні націоналісти.

НАТО, звичайно, не орден милосердя. Але вони "освоюють" ті простори, які бездарно кинуті саме Кремлем. Це не вони рухаються на схід, це Росія відступає на схід. Сама, без жодного примусу. Тут лежить корінь всіх проблем.

Однак озвучити цю крамольну думку - значить, висловити свій сумнів у величі і геніальності керівництва, яке і несе всю провину і відповідальність за те, що відбувається з країною. А тому чиновники всіх рангів несуть повну ахінею, аби випадково не проскочило те, що буквально на долоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти