Чому Лукашенко зараз дуже переляканий: Білорусь під загрозою

30 березня 2023, 08:19
Лукашенко загнав не тільки себе в безвихідне становище, а й поставив Білорусь під серйозну загрозу.
Олександр Лукашенко
Олександр Лукашенко / скріншот YouTube

Лукашенко зараз, думаю, переляканий, тому що стали реалізовуватися його найзаповітніші бажання. І це не додає йому впевненості. Лукашенко завжди говорив, що мріє про ядерну зброю – він плакав, коли в 1996 році виводили останні ракети з території Білорусі. Коли ввели в дію злощасну атомну станцію в Островці, він говорив, що "нарешті ми стали ядерною державою". І хоча атомна станція не має абсолютно нічого спільного з ядерною зброєю, але йому [Лукашенку] так хотілося.

В даному випадку Лукашенко, звичайно, сам нічого не просив – це Путін наказав йому попросити (що він робить постійно останнім часом). Тобто Лукашенко озвучує те, що йому наказано, як говорили раніше "спущено зверху", з Кремля. Але він загнав не тільки себе до безвихідного становища, а й поставив Білорусь під серйозну загрозу. Тому що, як казав покійний Станіслав Шушкевич (перший керівник незалежної Білорусі, який дуже багато зробив для того, щоб ми стали без'ядерними), розміщення зброї на території Білорусі означає, що вона стає мішенню для ядерного удару з боку ядерних держав. Тобто коли ядерну зброю було виведено, то таких цілей для ядерних сил не залишилося, але зараз вони знову з'являться. Тому Лукашенко зараз, швидше за все, переляканий, тому його найкривавіші бажання, які він використовував, щоб лякати всіх навколо, почали збуватися, тому що в Кремлі засів ще більш безжальний вбивця.

відео дня

Думаю, Лукашенко буде використовувати цю зброю для того, щоб погрожувати, вимагати зняття санкцій, але це будуть голослівні заяви, тому що у нього не буде можливості ухвалювати рішення щодо ядерної зброї.

З огляду на це, я впевнений, що він намагатиметься якось отримати "другий ключ", щоб мати можливість брати участь в ухваленні рішень. І тут тоді виникне інша ситуація, тому що "другий ключ" означатиме, що він може стати і першим.

Андрій Санніков, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти