Чому на Донбасі "суцільне пекло"

5 серпня 2022, 18:16
На позиції ЗСУ в Пісках і Авдіївці щодоби падає 5-6 тисяч (!) різних боєприпасів.
Український військовий
Український військовий / Фото УНІАН

Масштабний наступ ЗСУ поки не почався. Натомість президент Зеленський констатував, що на Донбасі коїться непроглядне пекло.

Розшифрую його як завжди емоційну заяву.

"Непроглядне пекло" - це коли на позиції ЗСУ в Пісках і Авдіївці щодоби обрушується 5-6 тисяч (!) різних боєприпасів. Рашисти продовжують свою тактику "вогняного валу", за допомогою якої вони захопили Маріуполь, а пізніше практично всю Луганську область.

відео дня

При такій щільності артвогню масово гинуть наші воїни, тому що руйнуються будь-які захисні споруди. І потім ра**исти наступають. І вже не мають значення ні моральні якості окупантів, ні їх військові навички, тому що протистояти їм просто нікому.

"А як же наші чудові хаймарси?! - вигукне просунутий інтернет-захисник України. - Адже ми ж щодня бачимо сюжети про знищені ворожі склади боєприпасів, штаби і техніку!".

Все так. Але хто сказав, що склади знищені всі? З моменту втрати нами Дебальцеве (ще пам'ятаєте, як по-зрадницьки це було?) ра**исти возять боєприпаси і озброєння на Донбас ешелонами. І того, що знаходиться поблизу лінії фронту, на жаль, вистачає для цього самого "вогняного валу".

І взагалі, хаймарси, НАТО-вські гаубиці та інше озброєння - зброя сучасна і ефективна. Але зараз мова не про якість, а про кількість. Ми програємо в артилерійських дуелях, тому що на кожен наш ствол у ворога їх п'ять. А то і десять, нехай і не найточніших.

При цьому, продовжуючи наступ на Донбасі, ворог одночасно перекидає частину живої сили і техніки на південь, в Херсонську область, для стримування нашого потенційного контрнаступу і для свого наступу на Миколаїв, Запоріжжя і далі на Дніпро через Кривий Ріг.

Тобто, не тільки наступальні можливості, а й мобілізаційні ресурси ра**истів оцінювалися невірно. І всі ці співи експертів, які розповідають, що в армії вторгнення вже немає ким замінювати вибулих бійців і техніку — не більше, ніж самообман. Що досить логічно, так як недоімперія величезна, населення бідне, і грошей, які пропонують за контракт на війну проти України, досить, щоб поповнювати пошарпані в боях частини. А техніки з часів СРСР там просто нелічено.

Цілком очевидно, що в нинішніх умовах мирні переговори можуть відбутися тільки на ра**истських умовах, що рівносильно капітуляції. Саме це і викликає у ряду фахівців вельми стривожений стан.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти