Чому провалився план ядерного ультиматуму

11 листопада 2022, 06:51
Путін планував довести світ до межі ядерної війни, щоб за допомогою атомного шантажу змусити Захід зупинити українців.
Путина
Володимир Путін / скріншот

Навіщо місяць тому Путін анексував Херсон, хоча вже тоді було зрозуміло, що окупанти місто втримати не в силах? Якби не ця анексія, можна було б щось блеяти про "акт доброї волі", а тепер ганебна поразка очевидна всім, здають столицю нібито вже "російської" області.

Думаю, справа ось в чому. План у них, по всій видимості, був такий: відразу після анексії оголосити ультиматум, що тепер все захоплене - російська територія і спроби наступати на неї будуть розглядатися як напад на Росію, на який дадуть відповідь усіма засобами, включаючи ядерну зброю. Таким чином Путін планував довести світ до межі ядерної війни, щоб за допомогою атомного шантажу змусити Захід зупинити українців.

відео дня

Ніхто не знає, чим би це закінчилося, якби в справу не втрутився великий китайський брат кремлівських карликів, який вустами товариша Сі публічно остудив ядерні амбіції Путіна. Причому, в приватних переговорах китайська заборона могла звучати ще жорсткіше.

Після такого ляпаса в Кремлі були змушені відмовитися від свого ядерного плану. Це на Захід вони готові бичити, а по відношенню до китайських сюзерн - "паиньки".

Джерело

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти