Чому розпад Росії на 8-10 шматків можливий як ніколи

10 квітня 2022, 18:17
Сьогодні лише єдина обставина відокремлює Російську Федерацію від початку розвалу.
Розпад РФ цілком можливий
Війна в Україні може стати поштовхом для розпаду Росії

Росія має зникнути з карти світу як єдина держава в тому вигляді, в якому вона зараз існує. Вона має перетворитися на низку незалежних держав.

Коли мені кажуть, що це – утопія, я завжди відповідаю, що чудово пам'ятаю стан РФ на початку 90-х років. Тоді Уральська народна республіка на чолі з губернатором навіть надрукувала власні гроші. Тоді Татарстан і Башкортостан закрили власний повітряний простір для літаків тодішнього Аерофлоту. Тоді було проголошено створення Далекосхідної народної республіки. Тоді опитування населення Калінінграду свідчили про те, що більше 90% вважали себе частиною ЄС, а не Росії. Я все це чудово пам’ятаю.

Тому розпад РФ цілком можливий.

відео дня

І війна в Україні цілком може стати поштовхом для розпаду Росії.

Втім, багато в чому це залежатиме від позиції США і Великої Британії.

Чому? У 90-і роки, коли фактично розпочався процес розпаду Росії, саме британці з американцями злякалися ймовірних наслідків неконтрольованого розповсюдження ядерної зброї та зброї масового знищення. І саме завдяки діям США тоді вдалося втримати Росію в нинішній конфігурації.

читайте такожВійна в Україні затягнеться на два-три роки, добре, якщо не на довше – Георгій ТукаМало хто пам’ятає, але в ті часи три вантажні літаки з готівковими доларами приземлялися в Росії: два в Москві, один у Петербурзі. Це робилося для того, щоб підтримати російську економіку, що дихала на ладан.

Саме в ті часи з’явилися "ніжки Буша", над якими й досі глузують російські пропагандисти. Але саме завдяки цим курячим ніжкам російське суспільство було врятоване від неминучого голоду.

читайте такожКраїна-людожер, або Росія готує нову масову різанину в Україні

Зараз у США зберігається та сама парадигма, що й у 90-і. Якщо її вдасться змінити на іншу парадигму – що Росія неминуче розпадеться на 8-10 незалежних держав, але і в такому випадку вдасться зберегти контроль над розповсюдженням зброї, якщо вжити певних дій на випередження – не буде жодних перепон, які могли б завадити розпаду Російської Федерації.

Георгій Тука, колишній заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, колишній голова Луганської ВГА

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти